Boer Zoekt Vrouw op Nieuwjaarsdag in kerstsferen

Yvon Jaspers krijgt vanavond alle ruimte om torenhoge kijkcijfers te scoren met haar special van Boer Zoekt Vrouw op NPO 1. Buiten De Slimste Mens op NPO 2, een herhaling op NPO 3 en darts op RTL 7, zenden álle grote zenders vanavond films uit. Maar wat krijgen we op deze Nieuwjaarsdag eigenlijk te zien in de boerendatingshow? “Ik ga met boeren van de afgelopen dertien jaar een lang weekend op vakantie in een groot huis in Limburg“, legt de presentatrice uit in Mikro Gids.

Het is volgens Jaspers een mooie afsluiter van de feestdagen. “Het is een beetje in kerstsferen: samen eten, drinken, wandelen, spelletjes doen, koken en natuurlijk praten over hoe het nu met ze gaat. Als één grote familie, en zo voelt het soms ook.”

Wie zijn er allemaal van de partij? “Van de afgelopen Internationaal-reeks zijn David en Mara (Roemenië), Herman en Fleur (Frankrijk) en Olke (Amerika) van de partij. Ook Martin en Wilma (2012), Jos en Dycke (2010), Bertie (2015), Johan (Denemarken, 2013-2014), Frank en Anita (2010), Tom en Marieke (2015) en Willem (2012) erbij.

Krijgen we nog wat Boer Zoekt Vrouw-baby’s te zien? “Ja, in de tweede special, op zondag 7 januari, brengen we zoveel mogelijk van de inmiddels zestig baby’s bij elkaar voor het goede doel: het Roland McDonald Kinderfonds. De jongste is 12 dagen, de oudste tien jaar.

Maar vanavond is er dus eerst het boerenweekend. Én: “In deel één ontmoet ik logeervrouwen van het afgelopen seizoen en zien we de bruiloft van Rianne en haar Texelse schapenboer Jan (2015).

De Boer Zoekt Vrouw-special is om 20.20 uur te zien op NPO 1.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen