Talpa stapt uit TMG, TMG stapt uit Talpa Radio

John de Mol neemt na zijn mislukte overnamepoging van TMG definitief afscheid van de uitgeverij. Talpa verkoopt zijn belang van 29 procent in TMG aan Mediahuis, terwijl TMG zijn 23 procent belang in Talpa Radio verkoopt aan Talpa. Dat hebben de bedrijven laten weten. Nu Mediahuis vrijwel alle aandelen in handen heeft, kan het TMG van de beurs halen, wat een kostenbesparing van miljoenen euro’s per jaar oplevert. Tegelijkertijd wilde Talpa graag volledig eigenaar zijn van zijn radiotak.

Pim Schmitz, CEO van Talpa, laat weten verheugd te zijn. “Met de deal als geheel zijn wij zeer gelukkig. Voor de uitrol van Talpa Network is het strategisch gezien van enorme waarde om alle aandelen van het radiobedrijf in bezit te hebben en daar hebben we op aangestuurd.”

Het is beter voor iedereen, aldus Schmitz. “Voor TMG is het beter met één krachtige aandeelhouder van doen te hebben in plaats van twee. Dat hebben wij ook altijd gezegd. Intussen werken we als Talpa goed samen met TMG en liggen er meer gezamenlijke projecten in het verschiet.

Gert Ysebaert, CEO van Mediahuis, is enthousiast. “Wij zijn verheugd dat de constructieve onderhandelingen met Talpa nu tot dit resultaat geleid hebben. We zullen met volle kracht de nieuwe koers voor TMG voortzetten. Dat is goed voor alle partijen.

Marc Vangeel, CEO van TMG, laat weten: “Ik ben heel tevreden met deze (voorgenomen) transacties. Dit geeft ons de rust en ruimte om ons volledig te concentreren op het uitvoeren van de toekomstplannen voor TMG. Dit bedrijf weer sterk en leidend maken is en blijft ons belangrijkste doel.

Talpa Radio bestaat naast Radio 538 en Radio 10 uit voormalig TMG-zenders Sky Radio en Radio Veronica.

Foto: Talpa

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen