Drie van tien populairste YouTube-video’s zijn van NPO

Van de tien meest bekeken YouTube-video’s in Nederland in 2017 zijn er drie afkomstig van de NPO. Het item ‘Even voorstellen aan Trump’ van het NPO 3-programma Zondag Met Lubach van Arjen Lubach staat zelfs op één. Dat heeft YouTube vandaag bekendgemaakt. Verder staat het item ‘Tim breekt zijn kaak en Ton Hendriks liegt alles bij elkaar’ van Tim Hofmans BNNVARA-programma #BOOS op nummer vier en staat het Zondag Met Lubach-item ‘Geert Wilders concreet’ op plek acht.

NPO-dj Michiel Veenstra is trots op deze prestatie van de NPO. “Drie van de tien video’s in de top tien meest bekeken YouTube video’s in Nederland van 2017 zijn van Publieke Omroep-makelij. HETKANDUSWEL #opengooiendiekanalen.

De video van Lubach is 10,8 miljoen keer bekeken, al hoeft dat niet per se vanuit Nederland geweest te zijn. De Hofman-video trok 1,8 miljoen views en het andere Lubach-item 1,7 miljoen.

Andere opvallende items in de top tien zijn de break-up-video van Enzo Knol (3,7 miljoen) en ‘Humberto Tan op de vlucht’ van StukTV’s Jachtseizoen (2,3 miljoen).

Muziekvideo’s hebben van YouTube een eigen top tien gekregen.

De top tien Nederland kunt u bekijken op de Volkskrant-site, de internationale top tien bij Dutch Cowboys.

Foto: YouTube

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen