Zondag Met Lubach ook in 2018 met 20 afleveringen

Arjen Lubach gaat in 2018 voor het tweede jaar op rij 20 afleveringen van Zondag Met Lubach maken. Net als dit jaar worden die afleveringen verdeeld over een serie vóór de zomer en een ná de zomer. Dat heeft producent Human Factor, het bedrijf van de vrouw van vicepremier Kajsa Ollongren (D66), bekendgemaakt. Het aantal afleveringen van Zondag Met Lubach is gegroeid van 14 in 2015 tot 18 in 2016 en 20 in 2017. Volgend jaar groeit het aantal afleveringen niet verder.

Van de NPO is bekend dat ze Zondag Met Lubach veel liever nóg vaker op de buis ziet. “We werden zelfs gepolst of we misschien 32 afleveringen konden leveren, maar dat is onmogelijk met dit kleine team. We krijgen geld voor een talkshow, maar in principe maken we drama, wat veel duurder is“, vertelde Lubach eerder.

Zondag Met Lubach is zéér arbeidsintensief, meent hij. “Na acht weken is de creativiteit van de vijf schrijvers behoorlijk uitgeput. Het is niet voor niets dat een cabaretier een show van anderhalf uur schrijft en daarmee twee jaar op tournee gaat. Wij maken elke week een show van een half uur die we na de eerste try-out weggooien.

Lubach sloot zondag het zevende seizoen van zijn programma af. Veel mensen, waaronder tv-recensent Angela de Jong van het AD, vinden dat hij daarin van zijn troon is gevallen. Volgens hen sloeg hij de plank mis met het item waarin hij ageert tegen Zwarte Piet. Zelfs tegenstanders van Piet waren boos.

Het achtste seizoen van Zondag Met Lubach begint op 28 januari.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen