RTL Late Night voor tweede dag op rij niet in top 25

RTL Late Night trok dinsdagavond voor de tweede dag op rij niet genoeg kijkers voor een plek in de dagelijkse kijkcijfer top 25. Er keken slechts 418.000 mensen (11 procent) naar de talkshow van Humberto Tan. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Al sinds januari zit RTL Late Night in zwaar weer en tien maanden later is Tan nog steeds aan het doormodderen. De mensen kijken op de late avond veel liever naar Pauw, die gisteren bijvoorbeeld 874.000 kijkers (32 procent) scoorde.

Een dikke maand geleden zat Tan in De Wereld Draait Door om te vertellen over zijn ingestorte kijkcijfers, maar volgens de presentator valt het allemaal wel mee. “Ik word door RTL afgerekend op de zogenoemde marktaandelen in de doelgroep die voor ons belangrijk is. En dat is dus bijna niet veranderd, dat is heel gek. Het is nog steeds 18 à 19 procent.

Tan speelde mooi weer in de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk. “Het is een saai verhaal, maar daar word ik wel op afgerekend. Het beeld is natuurlijk dat het totaal is ingestort. Dat is niet helemaal waar.

Dus bij RTL zijn ze heel blij?“, merkte tafelheer Marc-Marie Huijbregts cynisch op. Tan: “Ze zijn niet blij, maar het is niet zo ingestort als we allemaal denken.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen