Paul de Leeuw vindt Maestro ‘zó’n stom programma’

BNNVARA-ster Paul de Leeuw is geen fan van de AVROTROS-show Maestro van zijn NPO 1-collega Frits Sissing. Hij vindt het ‘zó’n stom programma’. Dat heeft hij gezegd in De Coen & Sander Show op Radio 538. De Leeuw walgt van Maestro, waarin BN’ers leren te dirigeren. “Nee, dat kijk ik niet, want dat vind ik geen ene reet aan. Ik vind daar niks aan, een beetje doelloos dirigeren. Ik heb daar niets mee. Ik bedoel: mensen mogen kijken hoor, maar ik vind dat zo’n stom programma.”

Liever kijkt hij naar programma’s als Ik Vertrek. “Dat is wel iets minder aan het worden, omdat iedereen het doorheeft. Ze moeten naar landen gaan waar de vergunningen niet zijn geregeld en de taal niet wordt beheerst. Ze moeten naar verre plekken!

Verder kijkt De Leeuw naar eigen zeggen niet meer zo veel lineaire tv. “Ik merk dat ik zelf ook een andere kijker word, dat ik denk van: ik zie het volgende week wel of als het me uitkomt. Lineair kijken is niet meer bij eigenlijk, hè. Live dingen wel, maar bijvoorbeeld niet de Formule 1. Dat vind ik helemaal niet leuk om naar te kijken.”

De Leeuw kijkt op zijn eigen moment. “Ik ben een enorme fan van MasterChef Australia, dat vind ik fantastisch. Ik moet ook altijd huilen als iemand afvalt. Dat werkt heel erg op mijn emotie. Ik kijk ook veel series op HBO en Netflix, zoals Veal.”

Op dit moment ben ik een beetje serieloos. Ik zit tussen twee series in en moet een nieuwe serie zoeken.”

Foto: VARA/John Kramer

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen