Nicolette van Dam: ‘Bij SBS gunt men elkaar dingen’

Nicolette van Dam vindt het fijn dat ze anderhalf jaar na haar vertrek bij RTL 4 een nieuwe werkgever heeft gevonden in SBS. De werksfeer is er heel erg fijn. Dat vertelt ze vandaag in De Telegraaf. Van Dam tekende in juli een tweejarig contract bij SBS. Het valt haar op dat de werksfeer bij SBS heel anders is. “Ik heb weer een vaste tv-familie. Dat voelt prettig. Bij SBS is het gewoon zo dat iedereen uitgaat van zijn eigen kracht, en we gunnen het elkaar. Dat is lekker, zo sta ik er zelf ook in“, zegt ze.

De presentatrice heeft het wel eens anders meegemaakt. “Je kunt ook wel eens situaties tegenkomen in televisieland waarbij mensen ontzettend hun best doen om vooraan te staan; om op te vallen. Ze zijn bang dat ze anders iets missen denk ik. En nee, ik heb zelf geen last van mensen gehad die zichzelf op de voorgrond plaatsten. Ik kijk ernaar en lach er eerder om dat zij zo zijn.

Bij RTL was Van Dam de laatste periode al niet meer in vaste dienst. “De overstap is eigenlijk heel natuurlijk gegaan. Ik werk al jaren niet meer in vaste dienst. Bij SBS heb ik vorige zomer nog The Next boy/girlband gepresenteerd, maar ook dingen voor de NPO en RTL gedaan. Nu ik met SBS samenwerk was het meteen: ’hup we gaan knallen en het beste eruit halen’.”

Haar eerste programma ‘vtwonen: verbouwen of verhuizen’ begint vanavond en daarna volgden nog Kitchen Impossible en Veel Liefs uit Holland. “Ik houd ook van dingen die iets meer de diepte ingaan. Ik ben heel blij met die balans.

Het Telegraaf-interview met Nicolette van Dam kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS/William Rutten

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen