Jan Roos stopt met vloggen door ‘YouTube-censuur’

Jan Roos stopt na een halfjaar met vloggen onder de naam La Vie Jan Roos, omdat hij last heeft van censuur door YouTube. Dat zegt de opiniemaker in zijn laatste vlog. De systemen van YouTube controleren automatisch video’s om te bepalen of deze geschikt zijn voor het plaatsen van advertenties. Die van Roos werden vaak niet geschikt bevonden. “Je moet echt totaal inhoudsloos, zoals de Enzo Knollen van de wereld zijn, om daar zonder problemen je geld te kunnen maken“, briest hij.

Roos, vooral bekend van PowNed en van zijn mislukte politieke avontuur, spreekt van censuur. “YouTube censureert mijn vlogs financieel, want dagelijks krijg ik te horen dat mijn filmpjes niet geschikt zijn voor advertenties. Maar na een week of vier krijg ik dan een mail dat hij alsnog wél geschikt was. Alleen heb ik daar geen enkele moer meer aan, omdat ik het van actualiteit moet hebben en men niet na vier weken nog eens dat actuele vlogje gaat bekijken. Mijn inkomsten zijn daardoor, ondanks de 1,3 miljoen views, verwaarloosbaar.”

De inkomsten zijn slecht, maar de cijfers zijn goed, aldus Roos. “Met 1,3 miljoen weergaves op YouTube, een gemiddeld bereik van zo’n 250.000 mensen per maand op Facebook en 50.000 bezoekers op mijn website Laviejanroos.nl kun je wel zeggen dat ik prima cijfers heb met mijn vlogs.”

Door de ‘YouTube-censuur’ gaat er nu weer een rechts geluid verloren, aldus Roos. “Ik krijg dagelijks mails van mensen die mij bedanken voor mijn geluid. Dat er tenminste iemand is die durft te zeggen wat zij denken. Zes dagen per week, een halfjaar lang een vlog. Het is een rechtse realiteitszin in een oceaan van politiek correct geneuzel.

La Vie Jan Roos is niet meer. “Ik verdien dus geen droog brood en mijn kinderen moeten ook eten. Ik heb het een halfjaar gegeven en dat halfjaar is nu voorbij, dus ik stop ermee. Ik ga iets anders doen, u hoort nog van mij.”

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen