De Hoop heeft één keer gedreigd weg te lopen bij RTL

Jan de Hoop heeft één keer in zijn carrière gedreigd om weg te lopen uit het RTL-gebouw en de uitzending van het RTL Ontbijtnieuws te laten schieten. Dat heeft de presentator onthuld bij Koffietijd. Het voorval vond enkele jaren geleden plaats, aldus De Hoop. “Ik heb één keer – en dat kan ik nu wel zeggen, want het is heel lang geleden – bijna geweigerd om te presenteren. Het ging toe over het castreren van biggetjes. Onze eindredacteur van toen wilde dat laten zien in de uitzending.”

De Hoop wilde die beelden echter níet in de uitzending hebben. “Ik vind: ’s ochtends vroeg kijken er ook kinderen naar het Ontbijtnieuws en je kunt het ook vertellen als je gewoon varkentjes ziet. Toen heb ik gezegd: ‘Dat gaan we niet doen.’ Toen zeiden ze: ‘Dat doen we wel.’ Toen zei ik: ‘Dan moet je het zelf maar presenteren. Dat ga ik niet doen.‘”

Uiteindelijk heeft De Hoop half op zijn kop gekregen van de baas van RTL Nieuws. “De hoofdredacteur heeft toen gezegd: ‘Eigenlijk had je moeten doen wat je eindredacteur zei, maar het is toch goed dat je het hebt gedaan.‘”

Koffietijd-presentatrice Quinty Trustfull: “Heel goed, je hebt gelijk hoor.”

De Hoop zat in de uitzending naast Roos Moggré, presentatrice van het concurrerende ochtendprogramma Goedemorgen Nederland.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen