‘Arjen Lubach slaat plank volledig mis over Zwarte Piet’

Arjen Lubach is voor Angela de Jong van zijn voetstuk gevallen na de aflevering van Zondag Met Lubach gisterenavond. Met het lange item over Zwarte Piet sloeg hij de plank volledig mis. Dat schrijft de tv-recensente van het AD vandaag. Lubach verscheurde in de uitzending het AD-nummer waarin wordt gepleit voor een Sinterklaasbestand, waarbij zowel voor- als tegenstanders van Zwarte Piet worden opgeroepen om alleen buiten het kinderfeest om te debatteren.

De tv-recensente was altijd fan van Lubach, tot nu. “Gisteravond sloeg hij de plank finaal mis.

Lubach verdraaide geheel de boodschap van het AD, aldus De Jong. “Want er stond in onze oproep voor een #Sinterklaasbestand niet dat de discussie moet kappen, maar enkel dat de uitwassen (de slag bij Dokkum, het dichtgelaste Sinterklaashuis, inval op school, circus dat sluit) moeten stoppen. In elk geval tot 6 december, maar liefst voorgoed.”

Als hij niet goed gelezen heeft, vindt ze dat kwalijk. “Wat ik nog kwalijker vind, is dat Lubach het mogelijk wél goed gelezen heeft, maar dat de genuanceerdheid hem niet goed uitkwam en hij daarom de boel een beetje naar zijn hand zette zodat het beter in zijn item paste.”

Het doet me pijn te constateren dat mijn held sinds zondag wankelt op zijn sokkel. Want als Lubach bij dit onderwerp een loopje neemt met de feiten, klopt dan wat hij roept over TTIP en de sleepwet? Of wordt ook daar de waarheid zo gekneed dat er een betere grap valt te maken? Die twijfel is de dood in de pot voor een satirisch programma.”

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Lees ook: Arjen Lubach deelt sneer uit aan Johan Derksen (vanochtend)

Het zwartepiet-item van Zondag Met Lubach kunt u onderstaand bekijken.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen