Weer belspel in Boulevard: verdienen aan tienermeisjes

Een beetje fout, maar RTL Boulevard houdt er toch aan vast: het ondoorzichtige belspel waarmee het de zakken van tienermeisjes wil legen. Waar de show eerder deze maand een belspel om een privé-optreden van Niall Horan heen bouwde, wordt ditmaal Charlie Puth gebruikt als lokaas. Ook die zanger komt een optreden geven in de Boulevard-studio; de uiteindelijke beelden worden weggestopt in de nacht, maar het belspel waarmee men kaarten kan winnen is wél te zien op prime time.

Belspellen zijn sowieso al behoorlijk ordinair, maar wat dit belspel extra fout maakt is dat jonge tienermeisjes het doelwit zijn en zij lang niet zo’n goede inschatting kunnen maken van de zeer kleine kans die ze maken om kaarten te kunnen bemachtigen.

Als een volleerde Christine van der Horst zet Boulevard-host Luuk Ikink hen op het verkeerde been door te stellen dat ‘elke tiende beller of sms’er kans maakt’, waardoor jeugdigen zouden kunnen denken dat elke stem (à 45 cent per keer) hen een kans oplevert van tien procent.

Echter is alleen de kans om kans te maken op kaarten tien procent. Wat de kans is dat mensen die kans maken op kaarten ook daadwerkelijk de kaarten bemachtigen, is volstrekt onduidelijk. RTL Boulevard laat namelijk niet weten hoeveel mensen het optreden kunnen bijwonen; dat zijn er slechts een handjevol.

Dat RTL Boulevard mikt op jonge meisjes, verklapten Bridget Maasland en Luuk Ikink toen de eerste winnaar tot hun grote verrassing een vrouw van 47 was. “O, dat vind ik ook wel eens leuk!“, zei Ikink.

Maasland: “Dan hoef je geen toestemming meer aan je ouders te vragen, dan mag je gewoon komen. Ha ha. Ik wist helemaal niet dat er ook oudere fans waren.”

Ikink: “Het is maar goed ook, want anders heb je alleen tienermeisjes hier in de studio. Het is ook wel goed dat het een brede groep is.”

Een tienermeisje dat tien keer naar het nummer Boulevard belt of sms’t is 4,50 euro kwijt. Dat is volgens Nibud het gemiddelde bedrag aan zakgeld dat een 13-jarige per week krijgt.

Eerder deze maand verzuimde Boulevard bij zijn belspel te vermelden dat kijkers onder de 18 eerst toestemming moeten vragen aan hun ouders om mee te doen. Toen daar kritiek op kwam, werd dat alsnog aangepast.

De showcase met Niall Horan werd afgelopen vrijdag na middernacht uitgezonden en trok zo’n 100.000 kijkers.

Lees ook:
RTL 4 lanceert belspel in RTL Boulevard (5 oktober)
RTL Boulevard nu met waarschuwing bij belspel (6 oktober)
Boulevard gaat Niall Horan-optreden ‘s nachts uitzenden (11 oktober)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen