VanMoof zoekt op straat naar fiets Quinty Trustfull

Fietsenfabrikant VanMoof gaat op straat zoeken naar de gestolen fiets van Quinty Trustfull. Ook wordt personeel ingezet om Marktplaats af te speuren. Dat heeft een woordvoerder van het Nederlandse tweewielerbedrijf laten weten. Trustfull is zich in het weekend rot geschrokken toen haar fiets niet meer voor de deur stond. VanMoof is bekend van zijn fietsmodellen met gps-tracking, maar Trustfull reed níet op zo’n soort fiets. “De fiets van Quinty had helaas geen tracking“, legt VanMoof uit.

De fietsen mét tracking kunnen relatief eenvoudig worden opgespoord door de zogenoemde ‘Bike Hunters’ van VanMoof. “We hebben dertien Bike Hunters in dienst, vijf daarvan werken vanuit Amsterdam en bedienen samen met het team in Berlijn, Europa. De andere Bike Hunters zijn verdeeld over de andere landen waar we onze Flagship stores hebben: VS, Japan en Taipei.

Van de 10.000 fietsen die VanMoof jaarlijks verkoopt, betreft veertig procent een model met een gps-gebaseerde antidiefstal-tracking. “Voor deze groep fietsen bieden we Peace Of Mind guarantee. Deze houdt in dat wanneer je VanMoof gestolen wordt, onze Bike Hunters actief op zoek gaan om deze terug te vinden. Lukt het ze niet binnen 14 dagen je fiets terug te halen, dan krijg je van ons een vervanger.”

Er worden per maand zo’n vier à vijf VanMoofs met gps-tracking gestolen. Zo’n 70 procent van de gestolen VanMoofs met gps-tracking wordt binnen twee weken teruggevonden, tegenover 4 procent van gestolen fietsen in het algemeen.

Fiets Quinty

Maar goed: dit geldt dus allemaal niet voor de fiets van Quinty Trustfull. Die geeft géén gps-signaal af. “Desalniettemin houden onze Bike Hunters de Amsterdamse straten goed in de gaten voor haar VanMoof“, zegt de woordvoerder.

VanMoof zal met name zoeken in de buurt van Trustfulls woning. “Het overgrote deel van de fietsen wordt op heel lokale schaal gestolen en direct weer doorverkocht. Vaak binnen een straal van enkele kilometers van de plek waarvandaan de fiets gestolen is.

Het personeel gaat niet alleen zoeken op straat. “Ook hebben we een extra alert ingesteld, in het geval iemand een losse voorwiel bij ons bestelt, én scrapen we Marktplaats voor haar fiets.”

Dit alles doet VanMoof niet omdat Trustfull een van de grootste ochtend-tv-sterren van ons land is. “Dit doen we standaard als we van klanten van Standard VanMoofs horen dat hun fiets gestolen is.”

De fiets van Trustfull stond geparkeerd in een fietsenrek in Amsterdam-Zuid, waar nu alleen nog de voorband staat. De presentatrice denkt niet dat haar tv-collega Pernille La Lau achter de diefstal zit; ze ontkent dat de twee ruzie met elkaar hebben.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen