Tanja Jess walgt van Nederhorst den Berg: ‘Te wit’

Tanja Jess, bekend als actrice en van het spuien van linkse meningen in talkshows op tv, is met gierende banden uit het dorpje Nederhorst den Berg verhuisd. Het is daar veel te wit. Dat laat ze weten in De Telegraaf. Jess en haar Charly Luske verhuisden in 2005 naar het dorpje onder de rook van Amsterdam, maar hielden het daar slechts een paar jaar vol. “Een knus dorpje, maar ook erg ‘wit’ en een beetje wereldvreemd. Op de basisschool had je kinderen van welgeteld één Turks en één Marokkaans gezin.

Er zaten nog wel een paar andere kinderen op die school met een niet-witte kleur, maar die waren allemaal geadopteerd, klaagt Jess. “Ik wilde niet dat mijn kinderen in zo’n bubbel zouden opgroeien.

Het liefst woont ze in Amsterdam. “Ik hou van de vrijheid en authenticiteit van die stad. Het enige nadeel is dat je zo dicht op elkaar woont. Ik wilde wel de lusten, maar niet de lasten.”

Nu woont ze in Almere. “Charly kwam ineens met allerlei ruime, betaalbare huizen in Almere. Maar ja, ik wilde daar niet dood gevonden worden. Ik was bang dat er maar weinig gelijkgestemden zouden wonen. Tot Charly vroeg: ‘Ben je er weleens geweest?!’”

Kort daarop sprak ze Jörgen Raymann. “Die ging verhuizen naar de nieuwe wijk Overgooi aan het Gooimeer. Je mag daar bouwen wat je wil, wat zorgt voor een fascinerende mix aan Dynastie-achtige villa’s, oranje kubussen, Efteling-kastelen en gouden piramides. Het had iets ‘pionier-achtigs’, iets wat vernieuwing en verandering uitstraalde. Dat sprak me erg aan”, aldus de actrice, die daar nu ook woont.

Overgooi is de peperdure villawijk van Almere. Gelukkig leef je daar niet in een bubbel.

Het Telegraaf-interview met Tanja Jess kunt u lezen via Blendle.

Foto: AVROTROS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen