RTL in feminiserings-coalitie: ‘Wanneer stopt VI?’

Wouter de Winther, chef parlementaire redactie van De Telegraaf, vindt het een beetje vreemd dat Voetbal Inside-omroep RTL participeert in de coalitie die onder meer strijdt tegen stereotypering van en vooroordelen over vrouwen. Dat heeft hij gezegd in het Mediaforum op NPO Radio 1. Jannet Vaessen, directeur van WOMEN Inc (initiatiefnemer van de coalitie), ergerde De Winther op de radio behoorlijk toen ze zei dat ze het niet vindt kunnen als men op tv praat over een ‘vrouwelijke hoogleraar’.

De Winther vreest voor doorgeslagen politieke correctheid. “Ik vind het een wat overdreven discussie. Ik mag graag naar Voetbal Inside kijken en nu zie ik dat RTL ook meedoet. We zullen zien wanneer dat programma wordt gecanceld. Jammer zou dat zijn.”

Hij ergert zich aan Vaessen. “Ik hoor mevrouw zeggen dat je geen ‘vrouwelijke hoogleraren’ meer mag zeggen. Ik mag zelf wel eens in actualiteitenprogramma’s of talkshows verschijnen en dan hoor ik van de redactie alleen maar dat ze voortdurend vrouwen bellen, maar dat zij allemaal niet willen omdat ze andere dingen belangrijk vinden. De indruk dat het voortdurend een complot zou zijn tegen bijvoorbeeld de vrouwelijke hoogleraar is gewoon niet waar.”

Vaessen wees De Winther terecht: “Deze irritatie komt heel vaak in dit onderwerp naar voren en dat heeft ermee te maken dat mensen het doodeng vinden om naar zichzelf te kijken als iemand die een beperkt zich heeft, maar dat hebben we allemaal.

Hij was niet onder de indruk. “Ik vind het echt een kletsverhaal. Wat een onzin.

Voetbal Inside staat bekend als een vrouwonvriendelijk programma. Zo maakt Johan Derksen regelmatig schunnige grapjes, bijvoorbeeld over Linda de Mol en een ‘grote harde kutscheet‘.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen