Pauw staat achter ‘sensationele’ aankondiging Van Dam

Herman Meijer, de eindredacteur van Pauw, staat achter de ‘sensationele’ manier waarop het de vermeende verkrachter van Jelle Brandt Corstius maandagavond aankondigde. Dat heeft hij vanochtend gezegd op NPO Radio 1. Er werd al een week gegist over wie de vermeende verkrachter van Corstius is. Pauw had hem gisteren uiteindelijk aan tafel en twitterde: “Vanavond reageert Peter Plasman samen met zijn cliënt bij Pauw op de beschuldigingen van Jelle Brandt Corstius.

Veel mensen hadden het idee dat Pauw hiermee vooral uit was op scoren, maar dat ziet Meijer niet zo. Waarom kondigde hij het dan zo aan? “Omdat zijn naam tot op dat moment niet bekend was. Hij heeft er zelf voor gekozen. Toen hij eenmaal in beeld kwam, konden wij hem een naam geven, mochten wij hem een naam geven van hemzelf. Tot dan toe hebben we gehandeld alsof zijn naam onbekend was. Als ik het nu terug hoor, begrijp ik eigenlijk niet dat mensen het sensationeel vonden.”

Ik ben ’s avonds een paar keer gebeld over zijn naam, maar die gaf ik niet, omdat hij zelf zijn naam in de uitzending zou zeggen. Dat is zijn keuze en dat respecteer ik.”

Het was de gang der dingen. Tot dan toe hadden wij zijn naam nergens gelezen. Om dan uit te roepen van: ‘Hij heet zó!’, dat vind ik nou sensatie. We hebben het zo sereen mogelijk gedaan.”

Vervolgens bewaarde Pauw het gesprek tot het eind van de uitzending. Was dat om de kijkers tot het eind vast te houden? “Ik denk eerlijk gezegd dat dat niet zo gewerkt heeft, want de meeste kijkers zullen aan het begin van de uitzending gezeten hebben, vermoed ik. Het was meer een organisatorisch ding, omdat ze met zijn tweeën alleen aan tafel wilden. Toen dachten we: weet je wat, we doen het aan het eind. Iets anders zit er niet achter.”

De vermeende verkrachter is Gijs van Dam. Hoe heeft Pauw hem gestrikt? “We zijn wel op zoek gegaan naar de advocaat van hem. Omdat we veel contact hebben met een aantal advocaten, hebben we elkaar bereikt. Ik kan niet ontkennen dat we op zoek zijn gegaan naar de advocaat van.”

Tot slot was er ook nog wat kritiek over dat Van Dam in dezelfde uitzending zat als seksuologe Goedele Liekens, die het had over 50 jaar seks op tv. “Ja, weet je, er gebeurt in ons programma wel vaker iets dat het ene te maken heeft met het ander. Ik vind het een beetje vergezocht. Het is niet zo dat Goedele dingen zei die niet konden.”

Lees ook:
Jelle Brandt Corstius verkracht tijdens tv-werk (vorige week dinsdag)
Boulevard-advocate: ‘Jelle Brandt is slecht voorgelicht’ (woensdag)
Jelle Brandt Corstius verkracht bij Barend & Van Dorp (woensdag)
Verkrachter dreigt Jelle Brandt Corstius met rechtszaak (donderdag)
Corstius vindt Boulevard-advocate ‘middelmatige trut’ (donderdag)
RTL schrikt van verkrachting Jelle Brandt Corstius (donderdag)
B&VD-medewerkers niet verbaasd over verkrachting (vrijdag)
Youp van ’t Hek noemt verkrachter Jelle ‘enge pisnicht’ (zaterdag)
VI lacht om verkrachting Corstius; BN’ers verbijsterd (zondag)
Wilfred Genee: ‘Lachen om verkrachting onhandig’ (zondag)
Jelle Brandt Corstius valt stil op NPO Radio 1 (maandag)
Aaf Brandt Corstius gaat VI-heren ‘klap voor bek geven’ (maandag)
Gijs van Dam ontkent verkrachting Jelle Brandt Corstius (vandaag)
Jelle Brandt Corstius ‘kwaad en verdrietig’ om Pauw (vandaag)
‘Jelle is helemaal niet verkracht, hij heeft gewoon spijt’ (vandaag)
Frits Barend: ‘Mogelijk meer slachtoffers Gijs van Dam’ (vandaag)
Angela de Jong heeft begrip voor Gijs van Dam (vandaag)
Irene Moors: ‘Gijs van Dam wordt te gronde gericht’ (vandaag)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen