Patty Brard: ‘RTL Boulevard lijkt me énig’

Het lijkt Patty Brard heel erg leuk om aan de slag te gaan voor het RTL 4-programma RTL Boulevard. Dat vertelt de tv-diva in een interview met LINDA. Brard presenteerde onlangs haar allerlaatste Shownieuws op SBS 6. Ze ligt eruit bij die zender, omdat het niet klikte met de nieuwe tv-baas Karin de Groot. Haar opvolger bij de showrubriek is televisietalent Airen Mylene. “Zij is echt een lief, schattig meisje. Alleen heeft ze nog niet al te veel ervaring. Maar goed“, aldus de presentatrice.

Eigenlijk had Brard nog wel even door gekund bij Shownieuws, maar ze heeft de eer aan zichzelf gehouden. “De hoofdredacteur van Shownieuws wilde me nog twee jaar houden en dat had ik graag gedaan. Maar eind vorig jaar ging ik in gesprek met de nieuwe directeur televisie en dat werd heel naar.”

Ze doelt op Karin de Groot. “Ze vroeg me wat ik nog zou willen doen op tv. Ik zei: ‘Dat is niet helemaal aan mij, en aangezien SBS geen late night talkshow heeft: zet me maar in waar je me graag wilt hebben.’ Toen vroeg ze of ik Hart in Aktie zou willen presenteren. Nou, dat leek me geweldig, zo’n programma is mij op het lijf geschreven. Je moet er levenservaring voor hebben, en veel empathisch vermogen. Waarop zij antwoordde: ‘Met alle respect, Patty, daar hebben we toch echt iemand voor nodig die frisser en fruitiger is dan jij.’”

Brard voelde zich ‘ontzettend vernederd’. “Me eerst een worst voorhouden om me daarna te kunnen bashen. Aanvankelijk werd ik kwaad, tijdens de kerstdagen heb ik er heel hard om gehuild en daarna heb ik besloten om dan de eer maar aan mezelf te houden.”

Toch lijkt de nieuwe BN’er-afvalshow van SBS 6 op haar lijf geschreven. “Ja. Daar hebben ze me nog wél voor gevraagd. ‘Wat denk je zélf?’, antwoordde ik.

Toch maar een overstap naar RTL Boulevard dan? “Dat lijkt me énig. En zonder op te scheppen: het is handig om iemand als ik in je team te hebben. Als er iets aan de hand is met Gordon of Sonja Bakker kan ik ze gewoon een appje sturen. En ze antwóórden dan ook.

Het grote LINDA-interview met Patty Brard kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen