‘Jelle is helemaal niet verkracht, hij heeft gewoon spijt’

Jelle Brandt Corstius is helemaal niet verkracht, maar heeft gewoon spijt van de seks die hij vijftien jaar geleden had met tv-producent Gijs van Dam. Dat denkt de bekende media-ondernemer Erik de Vlieger, zo laat hij weten op Twitter. Nu Gijs van Dam zich in Pauw geopenbaard heeft als de man die door Corstius beschuldigd wordt van verkrachting, krijgt Corstius niet langer alleen maar steun. “Na vijftien jaar. Twee mannen van 25 en 24 jaar. Give me a fucking break“, zegt De Vlieger.

Volgens Corstius heeft Van Dam hem gedrogeerd en daarna oraal verkracht, maar volgens Van Dam waren ze slechts onder invloed van alcohol in bed beland. Waarschijnlijk realiseerde Corstius zich achteraf dat hij dat nuchter niet zou hebben gedaan, aldus De Vlieger. “En werden de herinneringen anders.”

De Vlieger denkt dat Corstius iets te graag mee wilde doen met de #metoo-hype. “Ik neem risico maar ik geloof dat Jelle Brandt Corstius zijn hand heeft overspeeld. Twee mannen, 24 en 25 jaar. En toen was er #MeToo. Jelle heeft spijt gekregen en voelde zich veilig bij de publieke omroep die hun eigen collega’s ondersteunen.

Wellicht denkt Corstius écht dat hij verkracht is, aldus De Vlieger. “Ik denk dat Jelle dit verhaal totaal anders is gaan beleven in z’n hoofd. Door er mee naar buiten te komen dacht hij het op te lossen. De ene man van 24 pijpte de andere man van 25. De één heeft spijt en de ander was het vergeten. Iemand heeft zijn hand overspeeld. Omdat hij zichzelf dwong om mee te doen met #Metoo.

Een 24-jarige man en een 25-jarige man hebben elkaar dronken gepijpt en 15 jaar later is dit een schandaal. Sodemieter toch op mafketels! Wie heeft er nou nooit seks gehad waarbij het achteraf niet goed voelde? Iedereen! Stelletje idioten van de media.

Charles Groenhuijsen denkt ook dat het een moeilijk verhaal wordt voor Corstius. “Grote vraag is of meer beschuldigingen komen tegen Van Dam. Zo niet dan kan Brandt Corstius niet veel tegen hem. Geen goed bewijs. Toch?

Die beschuldigingen gaan niet komen, verwacht De Vlieger. En ook Frits Huffnagel denkt van niet: “Na vijftien jaar spijt van een dronken vrijpartij en dan iemand in de krant aan het kruis nagelen. En ook geen aangifte. Ik vind het nogal wat.

Peter R. de Vries: “Het verhaal van Gijs van Dam bij Pauw bewijst hoe voorzichtig je moet zijn met beschuldigingen. #Wieheeftgelijk.

Lees ook:
Jelle Brandt Corstius verkracht tijdens tv-werk (vorige week dinsdag)
Boulevard-advocate: ‘Jelle Brandt is slecht voorgelicht’ (woensdag)
Jelle Brandt Corstius verkracht bij Barend & Van Dorp (woensdag)
Verkrachter dreigt Jelle Brandt Corstius met rechtszaak (donderdag)
Corstius vindt Boulevard-advocate ‘middelmatige trut’ (donderdag)
RTL schrikt van verkrachting Jelle Brandt Corstius (donderdag)
B&VD-medewerkers niet verbaasd over verkrachting (vrijdag)
Youp van ’t Hek noemt verkrachter Jelle ‘enge pisnicht’ (zaterdag)
VI lacht om verkrachting Corstius; BN’ers verbijsterd (zondag)
Wilfred Genee: ‘Lachen om verkrachting onhandig’ (zondag)
Jelle Brandt Corstius valt stil op NPO Radio 1 (maandag)
Aaf Brandt Corstius gaat VI-heren ‘klap voor bek geven’ (maandag)
Gijs van Dam ontkent verkrachting Jelle Brandt Corstius (vandaag)
Jelle Brandt Corstius ‘kwaad en verdrietig’ om Pauw (vandaag)

Foto: AT5

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen