Henny Huisman: ‘Te veel Jeroen van Koningsbrugge’

Henny Huisman vindt dat Jeroen van Koningsbrugge te veel te zien is op televisie. Dat vertelt de voormalig tv-ster vandaag in het AD. Huisman kan zich enigszins vinden in de kritiek dat te vaak dezelfde mensen op televisie zijn. Als voorbeeld noemt hij een van de bekende RTL-sterren. “Joop van den Ende zei altijd: ‘Niet morsen met dingen en zuinig zijn op wat er is.’ Jeroen van Koningsbrugge is echt hartstikke leuk, maar die zit overal in. Dat is gevaarlijk“, zegt hij.

Ook vindt de oud-Soundmixshow-ster dat er een overkill is aan talentenjachten op televisie. “Talentenjachten als The Voice zijn allemaal vast prachtig, ik heb ze nooit gezien. Maar je ziet in al die trailers steeds dezelfde mensen.”

Men kijkt tegenwoordig niet meer op of om voor kandidaten uit talentenjachten. “In de tijd van de Soundmixshow begon het maanden daarvoor al te buzzen dat we een bijzonder talent hadden gevonden. Er keken zeven miljoen mensen.”

Het is merkwaardig dat Huisman als tv-icoon nog nooit The Voice heeft gekeken. Kijkt hij niet álles op tv? “Nee, ik kijk meer Netflix dan tv. Maar als ik op mijn computer de letter K indruk, dan komt direct Kijkonderzoek te voorschijn.”

Hij doelt op de website van de kijkcijfers. “Elke ochtend kijk ik hoe alle programma’s gescoord hebben. Dat zit in mijn systeem. Ik ben dus wel op de hoogte.”

Het AD-interview met Henny Huisman kunt u lezen via Blendle.

Foto: YouTube

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen