Hélène weet niet of ze vaker wordt ingezet door RTL

FOX-ster Hélène Hendriks debuteert binnenkort bij RTL met haar eigen sportquiz Matchwinner Pro (vanaf 30 oktober elke maandagavond na tv-hit Voetbal Inside), maar dat betekent niet dat ze nu een vast RTL-gezicht is. Dat vertelt ze in het AD. Hendriks weet niet of er nog meer RTL-amusement volgt. “Dat is een zaak voor Fox, waar ik in vaste dienst ben, en RTL. Ik ben afhankelijk van wat mijn broodheer mij laat doen. Maar het moeten wel programma’s zijn die bij mij passen.

RTL moet natuurlijk niet gaan vragen of ze grappige homevideo’s of een tuinprogramma aan elkaar gaat praten, legt ze uit. “Een programma als Eigen Huis en Tuin is niet aan mij besteed. Ik kijk er wel naar, maar ik hoef het niet te presenteren.”

Matchwinner Pro ligt in het verlengde van wat ze nu al doet op tv. In de quiz beantwoorden bekende (oud-)topvoetballers als Dirk Kuyt elf vragen over hun eigen carrière, waarmee ze een geldbedrag kunnen winnen voor een zelfgekozen goed doel.

We nemen het op in een truck. We rijden naar de spelers toe en dan worden zij door mij geïnterviewd in een kleine, intieme studio waar de camera’s verdekt staan opgesteld“, vertelt ze.

Ze denkt dat het een aanvulling is. “De vragen gaan wat dieper dan de gebruikelijke interviews die na de wedstrijden worden opgenomen.”

Het AD-interview met Hélène Hendriks kunt u lezen op de AD-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen