Boef schept op bij Vorst: ‘Ik ben bijna miljonair’

Geplaatst op do 12 okt 2017 om 9:14

Rapper Boef maakte woensdagavond in Van Der Vorst Ziet Sterren geen geheim van zijn financiële situatie. Hij is over een paar maanden miljonair. Dat vertelde hij in de uitzending op RTL 4. Zijn financiën kwamen aan bod toen hij aan Peter van der Vorst een award voor 100 miljoen streams liet zien. “Je krijgt per 1 miljoen streams betaald. Dat is een aardig bedraggie. En dat maal honderd, ja“, aldus Boef. Daarop vroeg Van der Vorst aan de rapper: “Ben je inmiddels miljonair?

Boef gaf trots antwoord op die vraag. “Ho ho ho. Ik heb gezegd: ‘Zodra ik miljonair word, wordt er gefeest.’ Dus ik denk dat we binnen nu en een kleine twee, drie maanden wel kunnen feesten ja.

Van al dat geld heeft Boef onder meer een hele mooie auto gekocht. Daar wordt hij soms in aangehouden. Vindt hij dat racistisch? “Nee en ja. Als ik gewoon eerlijk ben: het klopt ook meestal niet dat een jongen zoals hoe ik eruit zie, zo jong, in een auto van 120 of 130 duizend euro rijd.

De rapper werd vorig jaar bekend als treitervlogger. Daar kwam hij verantwoording over afleggen in RTL Late Night, waar hij werd afgemaakt door minister Hennis en Rick Nieman. Nu blikt hij terug: “Ik ben zonder coaching – toen zat ik nog niet bij Ali – gebeld van: ‘Wil je naar Late Night?’ Dat was mijn eerste keer ooit op tv. Toch zei ik: ‘Ik ga.’ Ik ben niet bang om te gaan. Om mijn probleem uit te leggen.

Het tv-optreden was uiteindelijk prima, vindt Boef. “Ik wast dat ik daar moest zitten, ook voor mezelf. Om te laten zien wie ik ben en dat ik niet een of ander kutmarokkaantje of een treitervlogger of wat dan ook ben. Toen ik dat ben gaan beseffen, ben ik ook echt aan mezelf gaan werken. De mensen om me heen weten ook dat het niet gespeeld is. Het is niet zo van: o, nu ben je ineens een goede jongen. Ik heb ook fans die weer de oude Boef willen die de politie lastig valt enzo.

Voordat Boef treitervlogger was, was hij crimineel. Zijn laatste veroordeling was voor een overval. “Ja, daar ben ik uiteindelijk voor veroordeeld. Het heet diefstal met geweld, dat is wat netter. Nu denk ik: ben ik echt zo dom geweest om voor een paar duizend euro zulke risico’s te nemen.

In totaal heeft Boef twee jaar in de bak gezeten. “Ik heb op mijn achttiende voor een ander delict achttien maanden celstraf gehad. Dat was voor een afpersdelict. Het klinkt allemaal heel eng, maar het was gewoon: je leent geld aan iemand, krijgt het niet terug en uiteindelijk is het mis gegaan.”

Waar Van der Vorst vorig jaar in RTL Boulevard nog heel kritisch was over Boef, vindt hij het nu een toffe peer. “Je bent in elk geval niet het klootzakje wat ik een jaar geleden nog dacht. Het is gelukt: het imago is gekanteld. Van klootzakje tot knuffel-algerijn.

Foto: RTL
23 Reacties op “Boef schept op bij Vorst: ‘Ik ben bijna miljonair’”


 1. Hansje

  Wat een geile gozer!!! Die zou echt alles met me moten doen.

 2. Sjaak

  Daat zullen zijn ouders ook maar 3 minuten plezier van hebben gehad.

 3. B

  Waarom zou je criminelen zo’n groot podium geven?

 4. 43

  ” dat ik echt zo dom geweest om voor een paar duizend euro zulke risico’s te nemen.”

  Niet denkende aan eventuele slachtoffers van de overval :-(

 5. Ha7

  Die krijgt zeker ook 4000 euro per optreden. Ja dan loopt dat ook lekker binnen

 6. Renate

  Ik vind hem erg aantrekkelijk!

 7. Gewoon Boef Man

  Leuk voor hem. Alle uitkering t0kkies kunnen het niet hebben. HAHAHHAA

 8. Bram

  Ook weer zo’n voorbeeld van een rtl-programma waar mensen komen opdraven die niks te vertellen hebben, of het nou een bekende rtl-smoel is of een nietszeggend rappertje of figuren uit zuipprogramma’s. Als de kijker maar dom gehouden wordt.

 9. Uit het Vak

  Jemig hansje …wat een zielige opmerking .
  je komt duidelijk iets tekort.
  wat een zielepiet ben je

 10. Uit het Vak

  eigenlijk gewoon schandalig dat hij zoveel verdiend,maar goed.
  hij zal er wel”HARD”voor werken. ……

 11. KIP

  Moten, hansje? Die zitten in een blikje tonijn.

 12. Graaf Volkert

  Als hij verstandig is, zet hij geld apart. Over een aantal jaren is de hype rond hem over en worden de optredens minder en weet niemand meer wie Boef is…

 13. tamarinde

  Zijn (bruto) inkomsten worden momenteel geschat op rond de 2,7 miljoen per jaar. Met iets meer dan 300 optredens voor tussen de 6 en 9000 euro is dat niet heel gek.
  Ik vind dat ook alleszins redelijk voor iemand die zo’n grote invloed heeft op onze beeld-, taal- en omgangscultuur. Wat hij de laatste 2 jaar doet, zonder aan het handje van de grote contentproviders te lopen, is toch redelijk briljant.
  Dat deviante gedrag moet je er maar bijnemen.

 14. Graaf Volkert

  Nou briljant zeg. Wat stoere taal bezigen op goedkope beatjes met volledige gemanipuleerde vocalen zodat hij als een robot klinkt…
  Goedkope formulematige popmuziek voor jeugdige tokkies…

 15. LD

  Bij Vorst…? We noemen hem toch RTL-Peter?

 16. Ano

  Ik weet ook bijna zeker dat hij zonder hulp van autotune nauwelijks een noot zuiver kan zingen…

 17. Wyatt

  Hij rapt en zingt niet.

 18. Henny Huisman

  Zagen jullie ook een soort wederzijdse erotische spanning in het gesprek tussen Peter en Boef?

 19. Graaf Volkert

  @ Wyatt

  Klopt. Studiotechnieken doen alles wb Boef.

 20. Erwin Galbak

  Hij mag mij lekker pakken, geile gast

 21. JesseJames

  Grappig dat mensen hem hier nog steeds een nietszeggend rappertje noemen .. dit nietszeggende rappertje is op dit moment een van de populairste artiesten van Nederland met soms hysterische taferelen bij optredens. En ook in de Vlaamse hitlijsten scoort ‘ie dikke hits.

  En ik vond het een verrassend interview .. een hele slimme jongen, die een heftige jeugd achter de rug heeft en het nu toch maar mooi allemaal voor elkaar heeft. Ik vind het knap.

 22. Wyatt

  Sowieso het aantal streams die hij heeft is ongekend in Nederland.

 23. dr phil

  wie geeft er zone klootzak ook zen tijd een anderen klootzak die niemand anders kan vinden en voor zijn karretje kan spannen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.