AD-baas niet boos over Ismails gelach om ‘kankerhoer’

Geplaatst op Wed 25 Oct 2017 om 8:45

AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis kan er prima mee leven dat Ismail Ilgun, die sinds enige tijd video’s maakt voor de AD-site, erom lacht dat opiniemaker Annabel Nanninga in Amsterdam is uitgescholden voor ‘kankerhoer’ door een Marokkaanse Nederlander. Dat laat hij blijken in een e-mail aan een boze lezer, die is doorgestuurd aan GeenStijl. Nanninga is op straat geïntimideerd door straattuig en Ilgun vindt dat wel grappig, zo liet hij blijken op Twitter: “Loooooooool😂😂😂😂😂😂.

Moet het AD dit soort mensen wel betalen? Een AD-lezer die in de pen klom hierover vindt in elk geval van níet. Hij spreekt van een ‘zeer misplaatste publieke reactie van een door het AD betaalde vlogger’ en: “Het geeft aan wat het denkniveau is waaraan het AD een podium geeft.

Nijenhuis heeft deze lezer zélf beantwoord. Hij zegt: “Over de rol van Ismail Ilgun bestaan veel misverstanden. De belangrijkste is dat hij bij AD in dienst zou zijn. Dat is niet het geval. Hij maakt als freelancer een korte serie video’s over het leven in achterstandsbuurten.

Dat doet hij ‘uitstekend’, zegt Nijenhuis. “We krijgen via hem een kijkje in de leefwereld van jongeren op een manier die je zelden ziet. En nee, wij zijn niet blij met dat die jongeren zo leven. Maar het gebeurt wel, en we denken dat het goed is om te laten zien. Dat is nu eenmaal de rol van een journalistieke organisatie.

Dat wij films van Ismail plaatsen, wil niet zeggen dat wij alles ondersteunen wat hij zegt of doet. In dit geval ging het om een reactie op Twitter op een tweet van Annebel Nanninga, zelf allerminst omstreden. Laat ze lekker, zou ik zeggen, twitteraars onder elkaar.

Of zoals GeenStijl het samenvat: “Strekking: Ismail is helemaal niet in dienst bij ons dus hij doet maar, en Annabel draagt trouwens zelf op twitter ook een rokje van omstreden lengte dus ze vraagt er gewoon om.

En Nanninga zelf twittert: “Fijn dat Hans Nijenhuis mij onomstreden vindt. Lachen om intimidatie vindt hij blijkbaar ook ‘allerminst omstreden’.

Nanninga is in het nieuws, omdat ze de nieuwe lijsttrekker voor Forum voor Democratie in Amsterdam is.

Lees ook: Tv-optredens leveren Nanninga straatintimidatie op (20 oktober)

Foto: DWDD, VARA
13 Reacties op “AD-baas niet boos over Ismails gelach om ‘kankerhoer’”


 1. T. Aalpurist

  ‘Nijenhuis heeft deze lezer zélf beantwoord.’

  Hij heeft de vraag zelf beantwoord óf de lezer zelf geantwoord.

 2. Mike

  Ismail is een grote domme lamzak.

 3. Otto Groeneveld

  Daar is dat stuk stront ook weer met zijn varkenskop. Ja hallo AD het meest achterlijk gutmenschkrantje wat er is. AD is niet serieus te nemen.

 4. Erik

  Je kunt nog veel meer verwachten met deze loser. Maar kennelijk wordt deze man niet genegeerd door Pauw, Humberto Tan en andere media.

  De ondergang van de maatschappij hebben we deels te danken aan de (linkse) media in het algemeen.

 5. Kees

  Trieste jongen,z’n moeder heeft het blijkbaar ook opgegeven.Is er geen tehuis voor hem?

 6. jimbo

  Dat AD deze imbeciel een platform geeft…..

 7. Appelsap

  Wat verwacht je nou van Ismail… die dacht dat Texel in Limburg lag…. laat die jongen lekker bij dat linkse AD werken en neem hem niet te serieus

 8. Chombo

  Wat ben je dan ook voor triest figuur als je gaat huilen over een Twitter reactie…

 9. JasperV

  Dat het AD zoveel aandacht besteed aan de “heer” Ilgun zegt veel over de kwaliteit van deze krant.

 10. Kokkie

  @JasperV, daar heb je alles mee gezegd.

 11. Peter

  Die reuzegok is natuurlijk verschrikkelijk, net zo verschrikkelijk als het AD. Hans Nijenhuis moeten ze ontslaan die man is incompetent.

 12. Gallus

  Goed om niet boos te worden.
  Slecht als dat is door mee te geven!

 13. Egbert

  Het lijkt mij niet prettig werken met zo’n hoofdredacteur.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.