Janine Abbring sluit talkshow op DWDD-slot niet uit

Janine Abbring sluit niet uit dat zij de vrouw wordt die zes maanden per jaar een talkshow gaat maken op het tijdslot van De Wereld Draait Door. Dat geeft ze aan in NRC. NPO-baas Shula Rijxman wil een vrouw in de vooravond en heeft Abbring expliciet genoemd als potentiële kandidaat, samen met Eva Jinek en Mariëlle Tweebeeke. Abbring wil echter niet stoppen als eindredacteur van Zondag Met Lubach. “Daarvoor ben ik te zeer vergroeid met het programma en met het team.

Heel kansrijk is de optie van Abbring dus niet. “Bovendien realiseer ik me terdege dat een interviewprogramma van drie uur iets totaal anders van je vergt dan een dagelijkse talkshow. Maar goed, mijn carrière heeft wel vaker verrassende wendingen genomen, dus we gaan het zien.”

Rijxmans idee voor Eva Jinek is al min of meer afgeschoten door haar tv-baas Frans Klein, die Jinek graag op de late avond wil houden. En Tweebeeke is dé anchor van Nieuwsuur.

NRC Handelsblad: “Verrassend zou zijn: Nadia Moussaid. De nog niet bij een breed publiek bekende presentatrice krijgt veel lof voor haar scherpe en pittige presentatie van De Nieuwe Maan (NTR).

Vooruitlopend op de nieuwe salarisregels van de NPO gaat Matthijs van Nieuwkerk vanaf 2018 nog maar zes maanden per jaar De Wereld Draait Door maken. De NPO heeft besloten dat ze de overige zes maanden ook wil vullen met een dagelijkse talkshow en is nu op zoek naar een geschikt programma.

Het NRC-artikel ‘Wie wordt de nieuwe Matthijs?’ kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: VPRO/Merlijn Doomernik

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen