Rob Stenders voelt zich misleid door NPO-bobo

Rob Stenders vindt de manier waarop hij zijn dagelijkse radioshow bij NPO Radio 2 is kwijtgeraakt niet fair. Hij is misleid door een NPO-bobo. Dat heeft de presentator gezegd in zijn programma Stenders’ Platenbonanza. Stenders is vertrokken bij Avrotros om aan de slag te gaan bij BNN-VARA, maar had nooit verwacht dat hij zijn Avrotros-slot (van 14.00 tot 16.00 uur) niet mocht meenemen. “We hadden hier nog best lang willen zitten, want we hebben het naar ons zin op NPO Radio 2.”

Veel mensen vragen zich af waarom hij van omroep wilde wisselen. “Veel mensen die helemaal niets met een omroepbestel hebben, denken: wat kan mij die omroep schelen, ik zit toch naar Radio 2 te luisteren. Zo lang wij nog dit bestel hebben, zoek je een plek waar je het meest hoort.”

Stenders vond zichzelf niet zo bij Avrotros passen. “Jan Smit zie je niet zo snel onder een BNN-VARA-logo staan en Matthijs van Nieuwkerk niet onder een Avrotros-logo. In principe vind ik zelf – ik heb er historische banden mee en ik begon er mijn carrière – dat ik goed bij BNN-VARA pas.”

De VARA is altijd zijn eerste keuze. “Twee jaar geleden vroeg Radio 2 of ik zou komen en toen riep ik: VARA, VARA, VARA. Toen zeiden ze bij de NPO: ‘Even een kijkje in de omroepdoos: het kan die zendtijd, maar dan bij Avrotros.’ We hebben getekend bij Avrotros en kon ik hier maar zeggen dat het een verschrikkelijke omroep is en dat ze me slecht behandeld hebben. Dat had het verhaal makkelijk gemaakt, maar dat is niet zo.”

Het was goed bij Avrotros, aldus Stenders. “Ik heb het tweejarig contract uitgediend en dacht: ik ga naar de leiding dat ik alsnog naar de VARA wil. Die omroep staat het dichtstbij me. Het was dus niet voor de poen. Het was voor minder geld. Het was puur omdat het de thuisbasis is.”

Diezelfde man die tegen me zei: ‘Nee, het moet Avrotros zijn’, die is nu – twee jaar later – nog veel hoger geworden en die zei: ‘Liever niet, want ik krijg gezeik met omroepwisselingen, maar ik ga kiezen voor het zenderbelang en de luisteraars.’ Dat wij dat dan niet zijn, daar zijn we op een harde manier achtergekomen.”

Stenders voelt zich misleid. “Als ze hadden gezegd: ‘Blijf bij Avrotros, dan kun je dit programma houden, dan hadden we meteen getekend.’”

Per september wordt Stenders vervangen door Annemieke Schollaardt.

Foto: AVROTROS/Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen