John de Mol reageert niet op sms’jes Paul Römer

Geplaatst op zo 13 aug 2017 om 9:53

John de Mol reageert tegenwoordig niet meer op sms’jes van NTR-baas Paul Römer, hoewel ze samen aan de wieg van megahit Big Brother stonden. Dat vertelt de omroepbaas dit weekend in De Telegraaf. Römer is de medebedenker van Big Brother. “Ik heb daarvoor de credits verdiend én gekregen. De basis werd gelegd in twee brainstorms, met John de Mol, mijn broer Bart en Patrick Scholtze. Daarna hebben John en ik het opgepakt“, aldus de televisiebobo van de publieke omroep.

Big Brother was er zonder hem nooit gekomen, benadrukt Römer. “Zonder hem had ik het niet kunnen doen en zonder mij was het er ook niet gekomen.”

Is hij nog altijd trots op de tv-hit? Lachend: “Treurig, het hoogtepunt zo vroeg in de carrière. Daar kom ik nooit meer overheen. Een programma bedenken dat per ongeluk een wereldsucces wordt en sterker nog, een genre heeft gemaakt, dat overkomt je, een ongelukje.”

In Amerika gaat deze zomer serie 25 in productie. “Dat het nog loopt, daar en ik apetrots op. Een grote wereldhit maak je maar één keer. Wat dat betreft is De Mol uniek, John wist dit succes te herhalen met The Voice en ook wel met Deal Or No Deal.”

Nu hebben De Mol en Römer geen contact meer. “Ik heb hem al ze jaar niet gesproken. Jammer? Ja en nee. Mij lijkt het leuk om nog eens bij een glaasje wijn over Big Brother te praten. Maar in de zin van missen: nee.”

John belt niet meer, reageert niet op sms’jes. Hij heeft een extreme focus op nu en straks. Hij kijkt nooit achterom. Terwijl ik graag terugkijk, ik ben wat ik ben door wat er is gebeurd in mijn leven.”

Foto: tv-beelden
23 Reacties op “John de Mol reageert niet op sms’jes Paul Römer”


 1. Baruch

  De Mol is natuurlijk ook een geldwolf. Is er geen kans dat je centen voor hem oplevert, dan heeft hij geen interesse (meer) in je.

 2. Anonymous

  Heel goed!
  Al die küt Römers gewoon blokkeren.

 3. X

  Zo rolt De Mol. Als je niet meer nodig bent hoor je niks meer van hem.

 4. Sjors

  uit het oog en uit het hart, John de Mol is keihard en meedogenloos. Allen maar kontenlikkers om hem heen

 5. Gaaaaaaaaap.....

  “De basis werd gelegd in twee brainstorms” hahahahaha gewoon gejat!!!
  https://en.wikipedia.org/wiki/Real_World_(TV_series)

 6. Jee

  @Sjors Dat ze je vaak bij dat soort grote baasjes. Due hebben totaal geen mensenkennis. Al heeft ano 10.01 ook zeker een punt. De tv, film, theater en schrijvers wereld kan zonder de familie Römer. Toen al en nu helemaal.

 7. Broodjekroket

  De fam de Mol die deugen niet!

 8. Radio Nerd

  Ja Römer , die baan bij SBS waar je op aast kun je dus vergeten.
  Radio 2+5 afschaffen en daarna overstappen naar SBS/Talpa.
  Ik had je plannetje wel door smiecht.
  Hopelijk zet de NTR je nu snel op straat.

 9. Harry B

  Romer en de Mol zien het einde van het tv-tijdperk naderen. Afscheid van hun jarenlange verdienmodel.

 10. john

  Ik was die NTR-clown van een Römer en die walgelijke familie van hem zo zat, ik heb al jaren geleden een nieuw nummer genomen.

 11. robb

  Het gaat niet meer om geld maar macht.

 12. aammehoela

  Hoe kun je nou trots zijn op zo iets als Big Brother. Het was het eerste grote voorbeeld van de grote verloedering in de maatschappij. Stompzinnige tv en daarom natuurlijk nog in trek bij de domme Amerikaan, de Trump-stemmer.

 13. caesar

  Römer vergeet even dat ze wel een tv- zender nodig hadden om het uit te durven zenden. Zondre Veronica was het hele projekt niet doorgegaan

 14. Flits Bom

  Het was Henny’s idee…

 15. Jee

  @caesar Veronica (of RTL Nederland waar Veronica toen onder viel) heeft er bijna niets aan meebetaald.

 16. caesar

  @Jee Dat klopt absoluut niet. We spreken hierover een garantstelling van miljoenen

 17. Jee

  @caesar de Mol wilde het op het scherm. Verschillende zender wilden het hebben maar niemand kon het betalen. Uiteindelijk werd gekozen voor Veronica. Endemol heeft het merendeel zelf betaald om het maar op het scherm te krijgen. Dit met met verkoop aan het buitenland op het oog. John de Mol nam met Endemol een groot financieel risico. Joop van den Ende zag het afhankelijk niet zitten maar besloot uiteindelijk toch om er mee in te stemmen. John de Mol had goed gegokt want het werd een hit. Met daarna verkoop aan vele landen en zelfs de verkoop van Endemol aan Telefonica. Door deze verkoop werden John en Joop miljardair.

 18. caesar

  @Jee. Jouw verhaal klopt voor een groot deel. Alleen Veronica durfde het (ook financiele) risico aan. De enige andere ‘concurrent’ (SBS6 met Fons van Westerloo) durfde het niet aan en heeft daar veel spijt van gehad

 19. Jee

  @caesar Mijn verhaal klopt helemaal. Ik heb niet gezegd dat Veronica (RTL) helemaal niets betaalde. Het klopt dat SBS het niet aan durfde.

 20. hcsnemtuG

  De rechtszaak met Bob Geldof wordt even vergeten.

 21. Pieter

  Zijn vrienden uit de tijd van de softporno en de belspelletjes wil die vast ook niet meer zien.

 22. Arie

  Voorlopig alleen bagger op tv.

 23. Bardo

  John leverde de helft van de reclame inkomsten in aan Veronica
  Maar hield wel alle rechten van Big Brother.
  Maar goed ook, achteraf gezien.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.