Jan Roos wil dat media PowNed-beerput verder openen

Jan Roos hoopt dat er een medium opstaat dat de beerput van omroep PowNed verder opent dan de Volkskrant heeft gedaan. Dat zegt het voormalig PowNed-gezicht op Twitter. De Volkskrant veroorzaakte dit weekend behoorlijk wat controverse met het artikel ‘De geleidelijke implosie van omroep PowNed’. Volgens Roos is nog lang niet alles naar buiten gekomen. “Stel ik was een journalist, wat ik niet ben, dan zou ik toch even achter dit verhaal aan gaan“, zegt de opiniemaker.

De beerput openen is volgens Roos een fluitje van een cent. “Dat verhaal wordt een knaller en is zo rond. Even bellen met Jan Versteegh, Jojanneke van de Berge, Jan Dijkgraaf, Altan ErdoganDaan Nieber, Danny Goshen, Tom Staal, Erik de Vlieger, Rob Stenders en ga zomaar nog even een half uur door.

Ze hebben allemaal wat te vertellen, aldus Roos. En: “Een veelfout aan redacteuren zullen nog ergere verhalen vertellen over de organisatie.

Volgens EenVandaag-journalist Marc Belinfante ontwijkt PowNed-ster Rutger Castricum al sinds 2014 vragen over zijn topbeloning bij de omroep (zie video hieronder). Roos daarop: “Graaf toch eens verder…

Foto: Pauw/VARA

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen