Hans Wiegel: ‘Tv-presentatoren hadden pest aan mij’

VVD-coryfee Hans Wiegel was de eerste politicus die zo zichtbaar was op televisie als de politici van nu. En daar konden de tv-presentatoren van toen niet altijd goed mee omgaan. Dat vertelt hij in gesprek met het AD. Wiegel deed zijn tv-rondje graag. “Dat vond ik ook heel leuk om te doen. Dat ik soms recht de camera in keek, heb ik niet zelf bedacht, dat was meneer Schmeltzer. Journalisten hebben er een godsgruwelijke hekel aan als je niet naar hen, maar in de camera kijkt“, zo vertelt hij.

Daarmee schets je het beeld dat die vent die de vragen stelt volkomen onbelangrijk is, legt Wiegel uit. “Het gaat niet om de vraag, maar om het antwoord. Oooh, daar hadden ze de pest in.”

Politici van nu worden vaak bedreigd na een media-optreden. “Ik kreeg vroeger ook dreigbrieven. Maar daar werd nooit over gesproken. Mijn huis is ook beveiligd geweest. In de tijd van de linkse bedreigingen hadden we een container met drie man in de tuin. Eén ervan lag met een stengun gericht op ons huis.”

Waarom zou je erover praten? Hou je mond dicht. De heer Rutte gaat er gelukkig heel goed mee om. Die loopt ook fleurig in zijn eentje van hier naar zijn huis. Hij geeft het goede voorbeeld. Fantastisch. Heerlijk. Super.”

Het AD-interview met Hans Wiegel kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA/DWDD

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen