‘Giel wordt Talpa-ster: op de radio en in The Voice’

Geplaatst op Mon 28 Aug 2017 om 12:15

Giel Beelen wordt binnengehaald door Talpa en zal straks niet alleen te horen zijn op een van de Talpa-zenders (Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica), maar ook als jurylid in Talpa’s tv-hit The Voice of Holland. Dat verwacht oud-Veronica-dj Patrick Kicken, zegt hij in zijn column op Radio.nl. Het gerucht dat Beelen naar Talpa Radio gaat zingt al een tijdje rond, maar Kicken denkt het zeker te weten. “Het is te prijzen dat Talpa Radio deze man binnengehaald”, zegt de radiomaker.

Kicken denkt dat Talpa een hele goede heeft aan Beelen. “Je weet met Giel dat je gratis pers gaat scoren, dat BN’ers en artiesten graag op visite komen en dat je iemand in je pand hebt rondrennen die alleen maar leeft voor radio. Kan aanstekelijk werken, ook voor de rest van de medewerkers.”

De radiomaker ziet het volgende scenario voor zich: “Vanaf komend seizoen van The Voice of Holland zit Giel in de jury. En doet hij de ochtend- of middagshow bij een van de Talpa radiozenders. Dat zou Giel waardig zijn en ook gewoon een superslimme zet. Want je haalt een BN’er in huis. En je wilt dat die bekendheid blijft en er van profiteren toch.”

Bovendien heeft Beelen verstand van muziek en dat imago ook aan zijn kont hangen; hoeveel artiesten heeft hij wel niet ontdekt en ontvangen op zijn speelplaats…

Beelen nam gisteren na twintig jaar afscheid van NPO 3FM.

De column van Patrick Kicken kunt u lezen op Radio.nl.

Foto: Hans Peter/BNNVARA
25 Reacties op “‘Giel wordt Talpa-ster: op de radio en in The Voice’”


 1. graaier

  Jullie hier geloven me niet, maar het wordt Radio Veronica. Is allang rond.

 2. Ron

  Dat mag wel duidelijk zijn. Alleen nog niet dit jaar…zal vanaf januari pas zijn…

 3. anonymous

  Veronica wil verjongen.
  Als Giel komt, hadden ze beter Jeroen v Inkel kunnen houden.
  Grote fout om Giel aan te nemen.
  Luister ik geen Veronica meer

 4. graaier

  @anonymous

  jij l-ult echt dom.

 5. anonymous

  Giel in the Voice?
  Hoeveel hits heeft Giel zelf gehad?

 6. anonymous

  Giel Beelen verdiende een vermogen .

 7. b

  Jury van de Voice is allang rond . Kicken praat graag maar zegt weinig

 8. anonymous

  Giel Beelen verdiende een vermogen .
  https://www.rtlnieuws.nl/economie/giel-beelen-levert-60000-euro-salaris-in

 9. radio ster

  Giel gaat naar MAX

 10. Zonder Naam

  Kan Giel zingen (of rappen) dan?

 11. really

  Patrick Kicken kan gelukkig alleen maar onzin uit zijn muil krijgen als een schreeuw voor aandacht.

 12. Kees

  graaier Wat ben je dom!

 13. Tweedehands presentator

  Zoals altijd kiest jonnie uitgerangeerde sterren van de npo om zijn uitgekauwde programma’s goedkoop mee op te fleuren. Talpa snapt niets van innovatie en kwaliteit.

 14. Bart

  Zou stom zijn om voor Giel Beelen te gaan. Stelt helemaal niet zoveel voor als de VARA en 3FM ons altijd wilde doen geloven. Als Talpa echt groter wil worden dan moeten ze Gerard Ekdom en Rob Stenders binnen halen. Niet Beelen!

 15. Gazt

  Tja als ik Giel had geweest zou ik exact hetzelfde doen. 3FM pleurt hem op een tijd dat niemand naar die zender luistert, ik zie van der Lende over een jaar of wat hetzelfde doen. Tenzij ze zoiets als de freaknacht terughalen, maar met dit 3Fm verwacht ik dat niet.

 16. Bart

  @Gazt Dat wilde Giel zelf.

 17. Gazt

  Om talent door te laten stromen ja, het enige talent wat ik tot dusver heb gehoord in dit jaar is Domien, Die Mark en Rámon zitten op een nog lager niveau dan Mattie en Wietze, vervolgens zetten ze iemand tussen 2 en 4 neer welke beter op de markt kan gaan staan. Nee dit 3FM gaat het absoluut niet redden

 18. Ton

  dat wordt nu wel luisteren naar de bazen Giel

 19. miranda

  meen je toch niet he……….. wie zit er nou op giel te wachten bij de voice oww wacht misschien kan hij anouk vervangen .ga toch is weg met die giel………..

 20. Woodstock

  Opnames van de Voice zijn al begonnen toch?

 21. Jahbah

  Naast dat de jury allang bekend is en er al opnames bezig zijn is het zo dat hij niet in het concept past. Alleen vocale artiesten kunnen coach worden. Dit is wereldwijd het geval. Bij Idols en X-Factor is het anders en is het wel mogelijk.

 22. Peter

  Neeeee dit zou een enorm domme zet zijn. Hij is echt klaar. Laat m lekker zondag octend radio veronica presenteren. Zoiets. Leave it. Done!

 23. SkyRadio Fan

  Een de op SkyRadio zou raar zijn
  SkyRadio moet een non-DJ station blijven

  Maar Radio 10 Gold, en Radio Veronica zullen wel profijt kunnen hebben

 24. W.L valk belastingdienst rotterdam

  Jammer

 25. aammehoela

  Momenteel zend Niek van der Bruggen op Veronica uit tussen 5 en 10 uur. Zou dus kunnen dat Beelen een paar uurtjes voor zijn rekening neemt. Maar of Giel nu elke keer weer Toto of Aerosmith wil draaien, ik vraag het me af.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.