‘Giel wordt Talpa-ster: op de radio en in The Voice’

Giel Beelen wordt binnengehaald door Talpa en zal straks niet alleen te horen zijn op een van de Talpa-zenders (Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica), maar ook als jurylid in Talpa’s tv-hit The Voice of Holland. Dat verwacht oud-Veronica-dj Patrick Kicken, zegt hij in zijn column op Radio.nl. Het gerucht dat Beelen naar Talpa Radio gaat zingt al een tijdje rond, maar Kicken denkt het zeker te weten. “Het is te prijzen dat Talpa Radio deze man binnengehaald”, zegt de radiomaker.

Kicken denkt dat Talpa een hele goede heeft aan Beelen. “Je weet met Giel dat je gratis pers gaat scoren, dat BN’ers en artiesten graag op visite komen en dat je iemand in je pand hebt rondrennen die alleen maar leeft voor radio. Kan aanstekelijk werken, ook voor de rest van de medewerkers.”

De radiomaker ziet het volgende scenario voor zich: “Vanaf komend seizoen van The Voice of Holland zit Giel in de jury. En doet hij de ochtend- of middagshow bij een van de Talpa radiozenders. Dat zou Giel waardig zijn en ook gewoon een superslimme zet. Want je haalt een BN’er in huis. En je wilt dat die bekendheid blijft en er van profiteren toch.”

Bovendien heeft Beelen verstand van muziek en dat imago ook aan zijn kont hangen; hoeveel artiesten heeft hij wel niet ontdekt en ontvangen op zijn speelplaats…

Beelen nam gisteren na twintig jaar afscheid van NPO 3FM.

De column van Patrick Kicken kunt u lezen op Radio.nl.

Foto: Hans Peter/BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen