‘Shitstorm voor Anna Nooshin komt voort uit seksisme’

De shitstorm die Anna Nooshin over zich heen heeft gekregen omdat ze Shell een groen imago probeert te geven komt voort uit seksisme. Dat stelt columnist Lisa Bouyeure van Vrij Nederland op VN.nl. Nooshin poseerde met een waterflesje van Shell, maar dat deden Domien Verschuuren, Dennis Weening, Kaj Leroy en Dorian van Rijsselberghe óók. Waar Nooshin om haar oren kreeg, kwamen de heren er gewoon mee weg, aldus Bouyeure. “Geen haan die ernaar kraaide.

Bouyeure las laatst een wetenschappelijk artikel over hoe het komt dat vrouwen die zichzelf seksualiseren, zoals Nooshin, daar door de maatschappij voor gestraft worden. Dat komt omdat vrouwen die zichzelf seksualiseren als te dominant, te assertief en te onafhankelijk worden gezien, aldus de VN-journaliste.

De columniste is het er mee eens dat Nooshin en de andere BN’ers hun schnabbelcenten ergens anders vandaan moeten halen – Shell moet gewoon geruisloos zijn zooi opruimen, vindt ze – maar vindt de extra negatieve aandacht voor Nooshin onterecht.

Dit moet je het bedrijf toch echt nageven: zijn doorzichtige altruïsme was de uitgelezen kans om weer eens héérlijk een zelfstandige, schaars geklede vrouw op haar plek te wijzen.”

Vooral de Volkskrant schreef negatief over Nooshins actie. Dat artikel werd geschreven door een vrouw.

De column van Lisa Bouyeure kunt u lezen op de VN-site.

Dus.

Een bericht gedeeld door Anna Nooshin (@annanooshin) op

Foto: RTL Boulevard

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen