‘Rob Stenders rekende niet op verlies Radio 2-show’

Rob Stenders had verwacht dat hij zijn dagelijkse middagshow op NPO Radio 2 kon behouden ondanks zijn overstap van Avrotros naar BNNVARA. Dat melden bronnen aan het AD. Dat Stenders vertrekt bij Avrotros en dat hij daardoor zijn Radio 2-show kwijtraakt was al duidelijk, maar over het hoe en waarom is er slechts speculatie. Volgens het AD heeft de dj zijn hand overspeeld. Hij zou hebben gehoopt zijn programma gewoon te blijven maken, maar dan onder een andere vlag.

Op het vertrouwde VARA-nest zou hij zich meer thuis voelen en meer ambities kunnen waarmaken, ondanks dat hij bij Avrotros meer geld kon verdienen. “Stenders gokte dat zijn huidige radioshow van omroep kon wisselen, maar daar stak Avrotros een stokje voor.”

BNN-VARA heeft op Radio 2 alleen de ochtendshow, maar die wordt gedaan door oud-Avrotros-gezicht Gerard Ekdom. “De kans dat de dj daar vertrekt is klein. Stenders lijkt dus met lege handen te staan en bekijkt nu alle opties.”

Bronnen vertellen aan het AD dat Ekdom nu in onderhandeling is met Radio Veronica. “Hij dacht te makkelijk dat hij nu ook weer zijn zin zou krijgen. Dat de NPO de omroepwissel wel even voor hem zou regelen’’, zegt een bron uit de radiowereld. “Hij gokte verkeerd.”

Een zelfde soort incident was er enkele jaren geleden met Eva Jinek. Zij stapte over van Omroep WNL naar KRO-NCRV, maar hoopte haar talkshow Eva Jinek Op Zondag en het tijdslot gewoon te behouden. Daar stak WNL een stokje voor.

Foto: Avrotros/Michael Schnater

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen