NOS stopt met veelvuldig bespotte zomercolumns

De veelvuldige bespotte zomercolumns van de NOS keren dit jaar niet terug in de Journaaluitzendingen. Er is besloten om te stoppen met de jaarlijks terugkerende rubriek. Dat heeft hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws laten weten op NPO Radio 1. De zomercolumns werden bespot vanwege de lichtvoetigheid ervan. Er zaten soms bijdragen tussen waar zelfs Hart van Nederland zijn neus voor zou ophalen. Zo maakte Martijn Bink vorig jaar een verslag over het vlechten van zijn dochters.

Inmiddels zijn ze het er bij de NOS over eens: de inspiratie is op. “De gedachte achter die zomercolumns was dat correspondenten wat laten zien van een land of gebeurtenissen waar je anders niet aan toekomt. Op een gegeven moment zijn die onderwerpen een beetje op. Dat gevoel hadden de makers zo nu en dan.”

Sommige mensen zijn geschrokken van het nieuws over het stoppen van de columns. “Van dit nieuws schrikken lijkt me een tikkeltje overdreven. Het hoorde zeker bij de zomer, we hebben het ook vele jaren gedaan, maar we hadden vorig jaar op de redactie al het gevoel dat de cirkel een beetje rond was.

Het is een goed besluit, vindt Gelauff. “Je moet zoiets doen omdat het iets toevoegt en niet als het heel veel moeite kost. We hebben alles opgeteld: het was een leuker rubriek, maar net als in de krant is het soms goed om een rubriek te stoppen en na te denken over iets anders.

De vijf meest bekeken zomercolumns van 2016 kunt u hier vinden.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen