NOS stopt met veelvuldig bespotte zomercolumns

Geplaatst op ma 10 jul 2017 om 9:23

De veelvuldige bespotte zomercolumns van de NOS keren dit jaar niet terug in de Journaaluitzendingen. Er is besloten om te stoppen met de jaarlijks terugkerende rubriek. Dat heeft hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws laten weten op NPO Radio 1. De zomercolumns werden bespot vanwege de lichtvoetigheid ervan. Er zaten soms bijdragen tussen waar zelfs Hart van Nederland zijn neus voor zou ophalen. Zo maakte Martijn Bink vorig jaar een verslag over het vlechten van zijn dochters.

Inmiddels zijn ze het er bij de NOS over eens: de inspiratie is op. “De gedachte achter die zomercolumns was dat correspondenten wat laten zien van een land of gebeurtenissen waar je anders niet aan toekomt. Op een gegeven moment zijn die onderwerpen een beetje op. Dat gevoel hadden de makers zo nu en dan.”

Sommige mensen zijn geschrokken van het nieuws over het stoppen van de columns. “Van dit nieuws schrikken lijkt me een tikkeltje overdreven. Het hoorde zeker bij de zomer, we hebben het ook vele jaren gedaan, maar we hadden vorig jaar op de redactie al het gevoel dat de cirkel een beetje rond was.

Het is een goed besluit, vindt Gelauff. “Je moet zoiets doen omdat het iets toevoegt en niet als het heel veel moeite kost. We hebben alles opgeteld: het was een leuker rubriek, maar net als in de krant is het soms goed om een rubriek te stoppen en na te denken over iets anders.

De vijf meest bekeken zomercolumns van 2016 kunt u hier vinden.

Foto: NOS
8 Reacties op “NOS stopt met veelvuldig bespotte zomercolumns”


 1. Arie

  Wie neemt NOS of RTL journaal nog serieus? Er is geen duiding, althans niet de objectieve.

 2. tinus vlug

  wat is er mis met de NPO,?
  waar gaat t heen met NPO?
  ik denk nu,,,wil ik nog wel leven zonder zomercollums ?

  mensen, laten we niet triest doen,
  ik denk dat er over een paar jaar geen NPO meer is,
  we hebben geen gebrek aan eenrichtingverkeer in de berichtgeving,
  dus WEG MET NPO.

 3. Luuk

  NPO sluit inderdaad met berichtgeving niet aan bij wat er zich in de samenleving afspeelt. En zolang de selectie van het nieuws wordt gedaan door mensen die in opdracht van hun baas werken i.p.v. het volk zal er geen verandering plaatsvinden. Als je om je heen luister hebben de meeste mensen allang aafgehaakt bij nieuws van NPO, als RTL laten we die niet vergeten want ook het RTL nieuws is een waardeloze erichtgeving, ver weg van iedere vorm van realiteit.

 4. b

  Beste nieuws organisatie die dit land heeft. Zeurkousen zijn er in alle maten maar nog steeds sterk in de minderheid.

 5. west

  @tinus vlug
  Als jij je zin zou krijgen hebben we ook geen OMROEP VERENIGINGEN
  – WK VOETBAL-EU. SONGFESTIVAL-
  CONSUMENTEN PROGRAMMA`S – SCHOOL TV VOOR DE KINDEREN
  EDUCATIEVE PROGRAMMA`S – CULTURELE PROGRAMMA`S BOEKEN PROGRAMMAS GEEN NORTH SEA JAZZ of het HOLLAND FESTIVAL . MUZIKALE KLASSIEKEN PROGRAMMA`S , GEEN KERKELIJKE UITZENDINGEN , JOODSE OMROEP, HUMANISTICH VERBOND , EBU EUROVISIE UITZENDINGEN
  GEEN JOURNAAL , en THEMA KANALEN , GEEN RADIO 1 2 3 4 5
  en een paar 100.000 werklozen , en toelevering bedrijven die failliet gaan
  Als we alleen van de com. zenders moeten hebben , komen we er heel mager vanaf, en zal de kijker nog dommer worden!

 6. E. Jansen

  @ iedereen: Wat weten jullie een hoop van televisie terwijl jullie andere banen hebben, echt heeeeel erg verbazingwekkend. Ook dat jullie van alles weten over de programma’s, en dus kennelijk gewoon elke dag kijken, maar wel enooorm weten te zeiken over dit alles. Man, get a life… zo erg is het nou ook weer niet allemaal. Jullie zijn gewoon verwende nesten, betweters en beroepszeikerds. Het is niet verplicht om te kijken he… Ophouden nu en terug in jullie mand!

 7. Knally del Lindt

  Wat zonde, ik wilde me net aanbieden voor een column over het vlechten van mijn schaamhaar. Misschien is een andere omroep geïnteresseerd?

 8. Antrax

  Kunnen ze nou bij de NPO dan beter niet een zomer programma maken over het vlechten van haar wat onder een cop vod van de politie zit? Daar zie je toch niks van. En die luizen kunnen niet ontsnappen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.