Mouthaan verdedigt ‘negatieve’ berichtgeving Trump

Erik Mouthaan heeft niet het gevoel dat hij continu bezig is met Donald Trump in een negatief daglicht te stellen. Dat laat hij weten in zijn Trump Update op de RTL Nieuws-site. Toch zette het Mouthaan wel even aan het denken toen een kijker opmerkte dat hij alleen negatief bericht over Trump. “Laatst stelde een kijker een vraag die me aan het denken zette. Die vraag op Twitter was: ‘Waarom vertel je niet eens wat Trump goed doet?’ Eerlijk gezegd moest ik daar een beetje over nadenken.”

Mouthaan keek er niet zo tegenaan. “Ik heb namelijk het gevoel dat we met een open blik naar Trumps presidentschap proberen te kijken en echt niet proberen om hem alleen af te katten. Journalisten horen mensen die macht hebben kritisch te volgen.”

Meestal is nieuws negatief, benadrukt Mouthaan. “Ik snap het gevoel van die twitteraar een beetje: het is wel allemaal heel veel negatief nieuws over Trump. En in het algemeen geldt: nieuws is toch vaak wat níet lukt en misgaat. Ik zeg altijd: als er een vliegtuig landt op Schiphol is dat geen nieuws, want dat hoort zo te gaan, maar als er een vliegtuig crasht is het nieuws. Dus ja: ook negatieve dingen over Trump krijgen meer aandacht dan dingen die goed gaan.”

Bovendien moeten we ook niet vergeten dat deze Amerikaanse president wel wat rare capriolen uithaalt, aldus de RTL-journalist. “Het is geen kwade opzet dat we aandacht besteden aan de negatieve dingen, maar deze president wordt onderzocht door de FBI op mogelijke banden met een land dat de verkiezingen in de war probeerde te schoppen. Dat is geen fake news, dat is ongehoord in de Amerikaanse geschiedenis.”

Zo’n onderzoek vereist dan ook verslaggeving. Daarover berichten is niet anti-Trump zijn, dat is dat ik mijn werk doe. Maar oké, ik heb de uitdaging gehoord en ga hem aan.”

Daarna zette Mouthaan een aantal punten op een rij die Trump wél goed doet. Wat deze punten zijn, kunt u zien in de Trump-update:

Foto: RTL Nieuws

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen