Financiering Penoza-film is nog steeds niet rond

Er wordt al een jaar over gepraat, maar de financiering is nog steeds niet rond: de bioscoopfilm van Penoza, die uit moet komen ná het afsluitende vijfde seizoen van de hitserie. Dat vertelt actrice Monic Hendrickx in De Telegraaf. Over een maand begint de grote finaleserie van Penoza, maar stiekem hoopt de cast op een écht grote finale in de Nederlandse bioscoopzalen. Maar film is duur en het geld groeit ook bij de NPO niet aan de boom. Of de film er écht komt is dus nog altijd de vraag.

Hendrickx houdt nog een slag om de arm: “De film moet nog gefinancierd worden, ik geloof altijd pas op draaidag één dat het doorgaat. Zo werkt dat in die wereld. Maar ik hoop er wel echt op. Dat zou dit afscheid ietsje makkelijker maken, en niet helemaal definitief.

Haar Penoza-dochter Sigrid ten Napel vult aan: “Ik kan mij voorstellen dat mensen denken: moet dat ook nog, na de serie, is het niet genoeg? Maar ik zie het bijna als een soort toegift.”

De mensen zitten er volgens haar op te wachten. “We hebben zo’n grote achterban verworven en zoveel warme reacties mogen ontvangen door de jaren heen.

Het allerlaatste seizoen van Penoza gaat op 27 augustus in première op NPO 3.

Foto: KRO-NCRV, Pief Weyman

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen