Drie uur durend interview met Johan Derksen mislukt

VARAgids-columnist Cécile Koekkoek zag in 2009 een interview met Johan Derksen voor haar bundel Mannen Met Lang Haar compleet mislukken. Haar drie uur durende gesprek bleek na afloop helemaal niet te zijn opgenomen. Dat vertelt de journaliste in de gids. Koekkoek reisde destijds af naar het hoofdkwartier van het blad Voetbal International, waarvan Derksen toen nog de baas was. “Ik had net een nieuwe app op mijn naar moderne maatstaven zeer verouderde iPhone.”

Die app zou het gesprek dat ze voerde met Johan Derksen, ’toch een man tegen wie ik opkeek en voor wie ik ook een beetje bang was’, gaan opnemen. “Derksen legde zijn zoals altijd zorgvuldig uitgekozen schoenen op tafel, stak een sigaar op (…) en begon te oreren.

Er kwamen allemaal briljante anekdotes voorbij, bijvoorbeeld over dat hij zijn snor was, herinnert Koekkoek zich. “Ik hoefde niks te zeggen. Na drie uur zei hij: zo, nu heb je het wel hè.”

Ze pakte haar telefoon, drukte op stop en controleerde de opname. “Toen bleek er niets van terechtgekomen te zijn. Een golf van ellende joeg door mijn middenrif.

Even twijfelde ik of ik het aan Derksen moest opbiechten, maar toen flapte ik er blozend en stotterend uit dat de opname mislukt was. ‘Dat je dat nou net bij mij moet hebben hè,’ zei hij.

Ik zette me schrap voor de woedeaanval die zou volgen, maar in plaats daarvan pakte hij zijn agenda en vroeg: ‘Kun je volgende week woensdag? Dan doen we het nog een keer.’ Sindsdien kan Johan Derksen bij mij niet meer stuk.

De VARAgids-column van Koekkoek kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL/Voetbal Inside

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen