Barbara Barend niet te spreken over plannen IS

Sportpresentatrice Barbara Barend is niet te spreken over de plannen van IS om volgende week een aanslag te plegen tijdens het EK Vrouwenvoetbal in het Utrechtse stadion Galgenwaard. Dat vertelde ze woensdagavond in RTL Boulevard. Barend zit helemaal niet te wachten op een terreurdreiging, omdat dat het sportfeestje een beetje verpest. Ze baalde dan ook flink toen ze hoorde van de plannen. “Mijn eerste reactie was… Ja, ik hou er niet van om op tv te schelden, maar dat.”

Ze zitten iedereen gek te maken, aldus Barend. “Dat is natuurlijk wat ze willen. Ze willen dat we bang zijn met z’n allen en dat moeten we niet doen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Dan krijg je zo’n bericht en dan weet je ineens weer dat de maatregelen opgeschroefd worden. Dat is een bericht wat we allemaal niet willen horen.”

Door IS wordt het weer één beveiligingscircus, denkt de balende tv-ster. “Het is natuurlijk in één keer van een heel andere orde. Veiligheidsmaatregelen moeten worden opgeschroefd, de politie zal veel alerter moeten zijn. Daardoor wordt het allemaal net iets minder leuk.”

Barend rekent op vertraagde toegang tot het stadion. “Je zal waarschijnlijk allemaal net iets langer in de rij staan en misschien dat mensen toch wat angstiger worden, ook voor de speelsters.”

IS verpest het op deze manier voor iedereen, vindt Barend. “Het zijn dingen waar je je niet mee bezig wil houden.”

Toch laat ze zich niet op de kop zitten door de terreurorganisatie. “We moeten met z’n allen trots zijn dat we een EK in Nederland hebben en dat moeten we ook uitstralen. Ik heb speciaal mijn vakantie na het EK gepland omdat ik er onwijs veel zin in heb.”

Foto: RTL, Voetbal International

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen