‘Andries Knevel in het echt geen betweterige man’

Andries Knevel is in het echt helemaal geen betweterige man. Dat onthult zijn EO-collega Kefah Allush vandaag in de Volkskrant. Sommigen zien Knevel als ‘de man met het opgeheven vingertje’, die mensen nooit laat uitpraten. Allush ziet zijn colllega op een andere manier. “Hij heeft het imago van een betweterige meneer die het conservatieve deel van christelijk Nederland vertegenwoordigt. Ten onrechte. Andries is zachter dan Tijs, een grotere twijfelaar en veel emotioneler dan ik had gedacht.

Knevel is ook een zoeker, aldus Allush. “Net als ik. Andries is een andere man dan wij allemaal denken. Geen betweter.”

Als hij wordt gevraagd om te kiezen tussen Andries Knevel en Tijs van den Brink, antwoordt Allush: “Ik moet kiezen? Zij staan model voor de EO zoals heel veel mensen de omroep zien.

Het beeld van Tijs klopt met de werkelijkheid: een intelligente jongen, scherp, en geïnteresseerd in politiek en nieuws. Ik kies voor Andries.”

Tot slot wordt Allush ook nog gevraagd te kiezen tussen Bassie en Adriaan. “Bassie is de populairste van de twee, maar ik vond hem eigenlijk maar een sukkel, met zijn ‘alles is voor Bassie’ en dingen ‘aan de binnenkant van zijn ogen’ bekijken. Iedereen ging voor Bassie, ik voor Adriaan.

Het Volkskrant-interview met Kefah Allush kunt u lezen via Blendle.

Foto: EO/Willem-Jan de Bruijn

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen