NTR-baas uit kritiek op hoge hakken in NOS Journaal

Paul Römer, directeur van omroep NTR, vindt het zorgwekkend dat de dames van het NOS Journaal ongelooflijk hoge hakken dragen. Dat laat hij weten in een bericht op Twitter. Avond aan avond presenteert Annechien Steenhuizen zo ongeveer op stelten, maar ook weervrouw Willemijn Hoebert kan er wat van. Die stiletto’s zijn mooi, maar hebben ook een zwarte kant, weet Römer. “De dames van het Achtuurjournaal staan op hele hoge hakken. Slecht voor rug en voeten“, zo laat hij weten.

Met name de oppervlaktekuitspier blijkt bij het regelmatig dragen van hoge hakken flink te verkorten, concludeerden Amerikaanse onderzoekers van Stanford University in 2014.

En uit Braziliaans onderzoek, dat in 2012 werd gepubliceerd in de Journal of Vacular Surgery, blijkt dat hoe hoger de hak is, hoe meer bloed er achterblijft in het onderbeen. Daardoor zouden Annechien Steenhuizen en Willemijn Hoebert op den duur spataderen kunnen krijgen.

Römer is niet de eerste kijker die zich zorgen maakt. Op sociale media wordt er wel vaker gepraat over de torenhoge hakken. “Waarom hebben de NOS Journaal-presentatrices allemaal van die IDIOTE hakken aan?”, vraagt Joris zich bijvoorbeeld af.

Volgens kijker Michel is er nóg een nieuwslezeres die hoge hakken draagt. “Niet alleen Annechien en Willemijn Hoebert, maar ook Astrid Kerseboom draagt torenhoge hakken.

Henrike stelt dat vooral de stiletto’s van Hoebert afleiden. “Hoe ze erin beweegt vooral, Annechien heeft ook vaak zulke hakken, die leiden nooit af. Die beweegt anders.

Afgelopen maart verraste Steenhuizen vriend en vijand door een grapje uit te halen met haar stiletto’s. Die verwisselde ze vliegensvlug voor een paar sneakers.

De NOS heeft nog niet op de kwestie gereageerd.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen