Junior Songfestival terug op tv zonder Jan Smit

Geplaatst op Wed 07 Jun 2017 om 16:40

Het Junior Songfestival keert na het online avontuur van vorig jaar toch weer terug op televisie. Daarbij wordt er direct een nieuwe presentator geïntroduceerd: Jan Smit wordt vervangen door Romy Monteiro. Dat heeft Avrotros laten weten. De junioreditie van het Songfestival verdween vorig jaar – op de Europese finale na – helemaal naar het internet, ‘de plek waar de doelgroep zich begeeft’. Nu komt de omroep daarop terug: de nationale halve finales en de finale komen weer op tv.

Na afloop van deze drie uitzendingen in september is duidelijk wie ons land in november gaat vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisie Songestival in Georgië.

Romy Monteiro vindt het een eer dat ze het liedjesfestijn gaat presenteren: “Het is een jubileumjaar: Junior Songfestival bestaat 15 jaar en komt na een jaar van afwezigheid terug op televisie. De afgelopen jaren bleek het festival al een ware springplank voor jonge zangtalenten. En de jongens en meiden die we dit jaar in de halve finales zien zijn ook stuk voor stuk veelbelovende talenten.

De twee halve finales zijn op zaterdag 2 en 9 september om 19.25 uur te zien op NPO 3. De nationale finale is op zondag 16 september om 19.25 uur te zien op hetzelfde net.

Foto: Avrotros
17 Reacties op “Junior Songfestival terug op tv zonder Jan Smit”


 1. Henk

  het is dan of zondag de 17e of zaterdag de 16e ;)

 2. Martijn

  Belachelijk dat ze dit ooit online hebben uitgezonden! Het hoort gewoon op TV!

 3. Schommelstoelwaanzin

  Nederland is zowat het enige west-Europese land dat nog aan dit kinderfestijn meedoet. Zweden, België, Spanje, Frankrijk, Denemarken, Zwitserland, Portugal, Griekenland, Noorwegen en Verenigd Koninkrijk zijn jaren geleden al afgehaakt. En Duitsland, Oostenrijk en Finland hebben zelfs nog nooit deelgenomen! Wat is de reden hiervoor, AvroTros??

 4. Dennis

  Junior festival is niet belangrijk, is voor verwende kindjes.
  De ouders willen hun kind op tv, en dan zeggen oh mijn kind kan goed zingen.
  Aandacht, en zelf verrijking.

 5. Wolf

  Heerlijk. Kan weer naar kinderen staren gewoon op TV…
  Nederlands cultuurgoed. Zou iedereen moeten kijken…

 6. Sandra Reemer

  Dit had ik ook wel willen presenteren

 7. Anouk Smullers

  Reactie hierboven: respectloos en ziek.

 8. Lolsmurf

  @Anouk Smullers

  Waarom reageer je in godsnaam? Hij hoopt op boze reacties en jij geeft hem zijn zin, terwijl hij zichzelf gewoon flink voor paal zet. Sandra Reemer presenteerde namelijk al jaren niet meer. Beetje dom van hem. Hopelijk is verder iedereen zo handig om niet te reageren.

 9. Graaf Volkert

  Die daarboven ook. Maar ja dat is Wolf. ” n Zielige, respectloze rechtse stakker…

 10. Arie

  Bruine kamper die denkt dat ze kan zingen.

 11. Siebrand

  Witte Arie die denkt dattie n geschikte MC reageerder is

 12. els

  gelukkig verlost van Volendam
  Nu nog stoppen met de RING
  Beste Avro Tros stop ook hier mee.
  genoeg talent in nederland

 13. Jan Maarten

  Zònder Jan Smit is altijd beter. Dat weerzinwekkende Volendamse accent zou verboden moeten worden..

 14. laura

  leuk dat het weer terug is, mijn kinderen hebben het vorig jaar op tv echt gemist. Ook al kijken ze ook veel online. En Romy super leuk, is alweer een tijd geleden dat een vrouw het gepresenteerd heeft

 15. Joep

  Och, mag ze wat doen? Stom kind.

 16. WOUT

  Als ze maar niet naar het echte songfestival gaat met een of ander slechte copy van een Whitney nummer. Die bui voel ik wel al hangen…..

 17. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Ik denk dat Romy voor Nederland naar Lissabon gaat volgend jaar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.