SBS 6 stopt met vroege editie Shownieuws

Geplaatst op vr 28 apr 2017 om 12:12

Foto: TROSSBS 6 stopt per 1 mei met de vroege editie van het tv-programma Shownieuws. Dat heeft de tv-zender bekendgemaakt via NU.nl. De vroege Hart van Nederland en Shownieuws vormen nu nog een nieuwsblok tussen 18.00 en 18.30 uur. Vanaf maandag volgen na Hart van Nederland de programma’s Rad van Fortuin, Droomhuis Op Het Platteland, Utopia en Trauma Centrum. “We denken met Rad van Fortuin en Droomhuis op het Platteland de flow van de vooravond te verbeteren.

SBS 6 hoopt op deze manier meer kijkers naar zijn vooravond te trekken. “Op deze manier willen we zo goed mogelijk aansluiten op de wensen van de kijkers zowel op televisie als online.

Overigens duurde de vroege editie van Shownieuws maar tien minuten. Overdag maakt het programma online korte bulletins die de kijkers in een paar minuten tijd bijpraten over het laatste showbizznieuws.

De late editie van Shownieuws blijft wel gewoon bestaan. Die vormt samen met de late editie van Hart van Nederland het succesvolle nieuwsblok van SBS 6 op de late avond.

Foto: SBS
19 Reacties op “SBS 6 stopt met vroege editie Shownieuws”


 1. Jubbetje

  Hakkelende zeerob Brard eruit!

 2. Andreas

  Het slot van 18 uur vond ik al niet zo’n slimme zet. Dan had ik het nog liever om 19 uur geprobeerd.

 3. Ron

  Weer zwalken met dat Shownieuws. Beter gewoon een goed Shownieuws blok tegenover Boulevard, daar willen ze nog steeds niet aan beginnen.
  Maar blijkbaar zijn de veranderingen met het volledige eigenaarschap van John de Mol op de rit gezet en kunnen we ons opmaken voor een Talpa TV 2.0.

 4. Laurens

  @Andreas;
  Eens, programmeer het programma later dan 18.00 uur! Te veel nieuwsprogramma’s op dat tijdstip. Het duurt te lang eer ze deze slag gewonnen hebben.

  Als SBS eens goed kijkt naar de andere zenders, zien ze dat juist nieuws scoort. Tussen 18.30 en 19.30 bieden andere zenders dit niet, maak daar gebruik van!

 5. Ano

  Want met André Bierdouche Hazes win je dd kijkcijferoorlog

 6. PETER

  Liever schuiven, aanpassen t.g.v. je strategie dan met programma`s doormodderen zoals RTL LIVE

 7. Chiel

  Gek om een aangekocht programma er tussen te zetten… Win je ook geen kijkers mee. Zijn nog herhalingen ook.

 8. erfgooier

  Let op: ontslagen volgen!!

 9. Mark

  Avond editie verlengen tot 40 min, net als Boulevard. Live blok van maken à la RTLLN, met ook misdaadnieuws, Opsporing Verzocht, Hart In Aktie achtige items. Ook oproepjes in HvNL, of daar iemand op heeft gereageerd de dagen erna.

 10. Bart V.

  Meer van hetzelfde gaat niet werken. Zeker niet als je tegenwoordig alles ook kan bekijken wanneer het jou uitkomt.
  Er zijn gewoon veel te veel tv stations voor ons kleine landje. Dat zie je al als er wat aan de hand is. Dezelfde gezichten (Peter RRRRR. de Vries) die dan in alle talkshows aanschuiven.

 11. Joep

  Shownieuws scoorde beter dan hvn

 12. mix

  Zo moet SBS6 de vooravond maken:

  17.00 Hart van Nederland – update/vooruitblik
  17.05 Masterchef Nederland HH – nieuwe afleveringen dagelijks op NET5 in de vooravond
  later: Mijn Pop-up restaurant – Dit op de zelfde manier als met Masterchef

  18.00 Hart van Nederland vroeg – 7 dagen in de week om 18.00 en 22.30! Presentatie de dames van Hart van Nederland. Met reportages, wereldnieuws en nieuws uit de regio. Met Show, sport, crime en royaltynieuws waarvoor verschillende deskundigen aanschuiven bij de dames.

  19.00 Utopia – vanaf januari helemaal vernieuwen
  19.30 een nieuwe Nederlandse familie soap
  20.00 Staatsloterij Show me the money met Rik van der Westerlaken

  22.30 Hart van Nederland laat
  23.30 herhalingen van Utopia, nieuwe soap en Show me the money

 13. Anonymous

  Dit moet SBS6 doen.

  18:00-0:00 testbeeld

 14. mix

  @17:48 Zou niet zo best zijn voor RTL als ze dat zouden doen.

 15. Beau van Erven Ikink

  Zijn dit de eerste beslissingen die John invoerde? De vooravond van SBS 6 heeft het nog nooit gedaan. Dat was vroeger al zo met Goudkust en dat zal nooit veranderen. Het blok bij RTL en op NPO1 is te sterk. Kap er lekker mee.

 16. Anonymous

  SBS moet het idee los laten dat ze mee doen met de grote jongens.

 17. J

  Ja… nu verdwijnt de vroege editie (weer). Om vervolgens in het najaar weer terug te komen (met een venieuwde versie e/o tijdstip). Ik denk eigenlijk dat Lingo terug komt in het najaar, of een ander spelletje met Lucille.

 18. mix

  @1.00 Jij vind John de Mil geen grote jongen?
  @Beau van erven Ikink NPO1 en RTL4 staan vaker op bij de mensen omdat de combinatie van programma’s goed is. Al beginnen bepaalde formules erg sleets te worden. Toch kan SBS wel een goede concurrent worden als er meer geïnvesteerd wordt en ze een volledige (vooravond) programmering bieden en niet zomaar luk raak formats de buis op slingeren. Zo simpel is een zender runnen niet. Om te beginnen zou John de Mol moeten stoppen met de naam SBS hanteren. Geef de hoofdzender van de groep de naam Veronica.

 19. Mediaprak

  Hoeveel newsy programma’s heeft SBS niet gemaakt tussen 18:00 en 20:00 uur en zijn inmiddels weer verdwenen. Tot 20:30 kijken er al decennia lang nauwelijks kijkers naar deze zendergroep. Tip? Haal de series weg bij Veronica en maak daar tot 20:00 een clip (of live kijken naar Veronica radio) kanaal van.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.