Ruud de Wild niet zuur over exit bij Radio 538

Ruud de Wild is niet verbitterd over zijn ontslag bij Radio 538, die hem in 2015 aan de kant schoof om plaats te maken voor het radioduo Coen en Sander. Dat vertelt hij dit weekend in De Telegraaf. De Wild was de nummer één in de middag, maar dat was niet genoeg voor 538. Hij werd keihard de laan uitgestuurd. “That is all in the game. De radiowereld is harder dan de voetbalwereld. Het lijkt een cliché, maar achteraf gezien was het goed. Ik heb mezelf en mijn programma opnieuw kunnen uitvinden.

Toch was het wel een pijnlijke ervaring. “Maar echt, ik ben niet zuur over mijn afscheid bij Radio 538. Ik heb het Coen en Sander ook nooit misgund.”

Hij vervolgt: “Wel kwam het voor mezelf als een verrassing en het ging bovendien niet heel charmant. Ik ben later ook teruggegaan naar de ceo van Talpa, Pim Smits.”

De Wild wilde uitleg hebben van de Talpa-baas. “Smits heeft me de achtergrond van die beslissing uitgelegd. Ze wilden een andere kant op en dat was niet mijn kant, dat begreep ik toen ook wel. Ik ben niet zo’n man die verstand heeft van voetbal en auto’s, ik mis die mannenrauwheid die ze daar blijkbaar wilden.”

Misschien heb ik wel te weinig testosteron. Of was ik te ingewikkeld voor ze. Hij zei wel: jammer dat we elkaar nu pas hebben leren kennen.”

Nu is hij te horen op NPO Radio 2. “Ik heb nu bij NPO Radio 2 een heel andere uitdaging. Ik kreeg een leeg pallet, twee uur radio die ik zelf mocht invullen. Dus kun je echt niet achterover leunen, dan moet je aan de bank. Met twaalf hits per uur erin knallen ben je veel sneller nummer één. Ik kies meer voor inhoud van voor ophef.

Foto: KRO-NCRV

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen