Ruud de Wild niet zuur over exit bij Radio 538

Geplaatst op zo 30 apr 2017 om 12:09

Ruud de Wild is niet verbitterd over zijn ontslag bij Radio 538, die hem in 2015 aan de kant schoof om plaats te maken voor het radioduo Coen en Sander. Dat vertelt hij dit weekend in De Telegraaf. De Wild was de nummer één in de middag, maar dat was niet genoeg voor 538. Hij werd keihard de laan uitgestuurd. “That is all in the game. De radiowereld is harder dan de voetbalwereld. Het lijkt een cliché, maar achteraf gezien was het goed. Ik heb mezelf en mijn programma opnieuw kunnen uitvinden.

Toch was het wel een pijnlijke ervaring. “Maar echt, ik ben niet zuur over mijn afscheid bij Radio 538. Ik heb het Coen en Sander ook nooit misgund.”

Hij vervolgt: “Wel kwam het voor mezelf als een verrassing en het ging bovendien niet heel charmant. Ik ben later ook teruggegaan naar de ceo van Talpa, Pim Smits.”

De Wild wilde uitleg hebben van de Talpa-baas. “Smits heeft me de achtergrond van die beslissing uitgelegd. Ze wilden een andere kant op en dat was niet mijn kant, dat begreep ik toen ook wel. Ik ben niet zo’n man die verstand heeft van voetbal en auto’s, ik mis die mannenrauwheid die ze daar blijkbaar wilden.”

Misschien heb ik wel te weinig testosteron. Of was ik te ingewikkeld voor ze. Hij zei wel: jammer dat we elkaar nu pas hebben leren kennen.”

Nu is hij te horen op NPO Radio 2. “Ik heb nu bij NPO Radio 2 een heel andere uitdaging. Ik kreeg een leeg pallet, twee uur radio die ik zelf mocht invullen. Dus kun je echt niet achterover leunen, dan moet je aan de bank. Met twaalf hits per uur erin knallen ben je veel sneller nummer één. Ik kies meer voor inhoud van voor ophef.

Foto: KRO-NCRV
10 Reacties op “Ruud de Wild niet zuur over exit bij Radio 538”


 1. Jelle

  Kreeg-ie een lege pallet, of een leeg palet? (Essentieel verschilletje ;-)

 2. Frank

  Ik kan die man slecht verstaan.

 3. Dennis

  Nou die is ook erg slecht opgedroogd, tja een baard, extra 15 jaar oudere he mannen, wees er maar trots op je baard.

 4. Virginia en Meneer Kaktus

  Doet op Radio2 precies hetzelfde kunstje. Niks ‘opnieuw uitvinden’ aan.

 5. 43

  Op R2 vind ik hem nog geen schaduw van wie hij was.
  Geen chemie met zn sidekick en onderdelen in zijn show die allemaal inwisselbaar zijn.

 6. Boeiend allemaal

  Mijn vrouw zet om 4 uur de radio uit of op een andere zender. Die Ruud vindt ze vreselijk saai. Rob Stenders vindt ze lelijk, maar wel een leuke show om naar te luisteren.

 7. Flits Bom

  Nou Ruud heeft ook het uiterlijk van een rioolrat.

 8. Mike Klonfag

  Aan de bak!! En niet aan de bank! Pfff.

 9. Walter

  06.05.2002

 10. Oldo Stofjas

  Ik luister graag in de middag naar Radio 2!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.