RTL 7 dacht dat Johan Derksen beroerte gehad had

Geplaatst op za 29 apr 2017 om 16:59

De RTL 7-collega’s van Johan Derksen dachten dat de voetbalkenner deze week een TIA, een lichte beroerte, gehad had. Dat vertelde hij vrijdagavond in Voetbal Inside. Derksen zegde woensdag de opnames van Doordekken, het internetrubriekje dat hij met Wilfred Genee maakt, af, omdat hij zich flink beroerd voelde. De voetbalkenner lag half in coma en reageerde bij het ontwaken verward. “Er is wat misgegaan. Ik wil het wel uitleggen, want zo bijzonder is het ook niet“, zegt hij.

De analist is verslaafd aan slaappillen. “Vroeger als voetballers slikten we allemaal PEP. Daar ging je niet beter door voetballen, maar wel slechter van slapen. Dan hadden we allemaal de slaappillen Isonox, maar dat is uit de handel gehaald. Als je een Isonox in nam, moest je aan de rand van je bed gaan zitten, anders lag je er al naast.”

Tegenwoordig gebruikt Derksen andere pillen. “Ik heb nogal een druk leven en kom vaak om 3 uur ’s nachts thuis uit die schouwburgen. We hadden maandag een vergadering hier en dat werd ook laat. ’s Ochtends om half 7 moest ik op, want de hond moest naar de dierenarts voor een foto van zijn poot. Ik had zo’n inslapertje ingenomen en had de wekker gezet.”

Dit keer nam hij een andere slaappil dan anders. “Huisartsen geven dat niet, slaappillen. Ik heb een hele keurige huisarts en heel ethisch en die zei: ‘Nou, meneer Derksen, dat is verslavend.’ Maar what the fuck kan mij het schelen dat het verslavend is? Ik ben 68. Ik vreet tot mijn dood een slaappil elke avond.”

Dan moet je ze dus op internet bestellen, aldus Derksen. “Die komen uit India. Heel goed spul. Het goede merk. Daar was ik doorheen. Ik zat in de auto met drie zangers en die verstrekken van alles zonder recept. Die gozer gaf mij een strip slaaptabletten en die gozer zei nog tegen mij: ‘Ze zijn wat zwaar hoor.’”

Derksen nam een overdosis. “Ik voelde eerst niets, dus ik ging na een half uur mijn bed uit en nam er nog een. Toen ben ik om half 7 wakker geworden van de wekker, ik heb gedoucht en vervolgens is mijn vrouw met een zombie op stap gezeten. Ik heb bij de dierenarts in de wachtkamer gezeten alsof ik niet goed wijs was.”

Toen ben ik tegen een auto aan gelopen en toen ben ik thuis gekomen. Ik ben met mijn kleren en schoenen aan in bed gaan liggen en om twee uur ’s middags werd ik wakker. Ik wist toen niet eens meer dat ik bij de dierenarts geweest was. Ik weet niets meer wat er die ochtend gebeurd was.”

Zijn vrouw maakte zich zorgen en het team van Voetbal Inside heeft hem naar de dokter gestuurd. “Casper, de dokter van Feyenoord, dacht dat ik een klein TIA’tje gehad had. Ik zei: ‘Ik heb misschien wel een verkeerd slaaptabletje genomen.’ Ik noemde het merk en mijn inname, 50 milligram. Toen schoot hij in de lach en hij zei: ‘Dat meen je niet. Die schrijf ik heel af en toe voor en alleen aan terminale patiënten. Dat is het zwaarste wat er is. Dat zijn geen inslapers, maar doorslapers.’”

Wilfred Genee: “Zonder gekheid: wij maakten ons echt even zorgen. We dachten met z’n allen: dit is niet goed, hij heeft een TIA gehad. Maar er is eigenlijk niets aan de hand.”

Inmiddels heeft Derksen weer zijn vertrouwde slaappillen uit India laten komen.

Foto: RTL
18 Reacties op “RTL 7 dacht dat Johan Derksen beroerte gehad had”


 1. Henk

  Ja joh, maak er een wereldramp van!

 2. Evo

  Ja dat eeuwige zure gezeik gaat toch een keer op je gezondheid werken

  Hou op met dat aandachtszieke diva gedoe en ga met pensioen

 3. Marc E. Putto

  Nee joh Evo, die gaat niet met pensioen voorlopig, dat kost ‘m een half miljoen euro aan gage per jaar. Mijnheer wil nog even vangen zo lang het kan..

 4. piet

  Die bovenste 2 figuren niet zo zeuren.

 5. Wilemijn

  Ik zou dat zeer jammer vinden want VI zonder Johan kan stoppen. Ik vind het een machtig programma en kijk heel graag. Nee hoor Johan, lekker doorgaan maar wees voortaan wel wat serieus mbt de slaappillen!

 6. Remi

  ‘Dat meen je niet. Die schrijf ik heel af en toe voor en alleen aan terminale patiënten. Dat is het zwaarste wat er is. Dat zijn geen inslapers, maar doorslapers.’

  ;)

  Volstrékt uniek programma.

 7. Natasja

  Enge ongewassen man is Johan Derksen. Hij lijkt veel op Giel Beelen qua arrogantie jegens de medemens.

 8. Voltooid leven

  o ja, Patricia Paay heeft ook een blauwtje gelopen bij de ongewassen Giel Beelen!

 9. G

  Het was weer hilarisch – Top Show!!

 10. Kijker

  Gehad had? Serieus xd

 11. Flits Bom

  De man is dus verslaafd.

 12. achtmet

  top show ! Gewoon amusement ,altijd stukken beter dan dat geneuzel van Studio sport met Tommetje Autocube .

 13. Arnoud Tempelman

  Goh, deze site klimt weer uit het dal. Nog even de weekendwerkstudenten waarschuwen voor vreemde ketting- en tangconstructies.

 14. Tom

  Valt dit artikel ook onder nepnieuws?

 15. Wim Timmer

  Deze man moet echt van het beeldscherm
  verdwijnen,voor hem staan een behoorlijk
  aantal betere analisten klaar. Die zonder-
  meer kwaliteit hebben dan die halfgare
  zeurzak,laatste jaar echt niet meer aan
  tehoren.Babbels heeft hij genoeg, maar
  totaal geen kwaliteit over het moderne
  voetbal, loopt echt allang niet meer in
  de maat,vroeger prima, maar nu hoort
  hij daar niet meer thuis!!!!

 16. john

  Prachtig boksen op rtl7, maar waarom die randdebiel Kurt Westerman verslag laten doen?? laat die man korfbal en darts doen , is er echt niemand anders om dit te doen.

 17. ko

  Inderdaad vreselijk commentaar van meneer Westerman , bij alles wat ie verslaat overdrijft ie tenenkrommend .

 18. Lambert

  ‘Met een zombie op stap gezeten?’
  Ik heb denk ik toch wat lessen Nederlandse taal gemist vroeger.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.