Peter R. de Vries-rel uitgebreid aan bod in Boulevard

Foto: SBSPeter R. de Vries heeft vanavond in RTL Boulevard uitgebreid gereageerd op de rel rondom zijn persoon. Hij vindt dat er een verkeerd beeld is ontstaan na de verspreiding van het filmpje waarin hij een huis wordt uitgejaagd. Dat zei de tv-ster vanavond op RTL 4. GeenStijl publiceerde maandag een filmpje waarin te zien is hoe ene Makan G. filmt hoe hij De Vries uit zijn woning jaagt. De Vries kwam daar op bezoek bij een vrouw, volgens G. zijn vriendin, volgens De Vries zijn ex-vriendin.

Volgens De Vries is deze vrouw een ‘kennis’ van hem. “Ik was door haar uitgenodigd om op bezoek te komen. Zij heeft een relatie gehad met deze man, die heet Makan G. Dat is een vervelende scheiding geworden. Hij heeft haar al mishandeld en bedreigd. Er is gedocumenteerd dat hij onder andere gedreigd heeft haar te onthoofden. Daar weten politie en Justitie van.”

Seksdate

Het huis is nog van hen samen, maar zij woont er alleen, aldus De Vries. “Hij houdt haar huis in de gaten met camera’s die daar op gericht zijn en controleert op die manier haar leven. Dat is dus heel vervelend. Zij nodigde mij uit en had verteld over de camera’s, maar ik dacht: ik ga daar gewoon even langs.”

Op internet werd gesuggereerd dat De Vries langskwam voor een seksdate. “Voor alle mensen die daar een spannend beeld bij hebben: ik ben nooit eerder bij die vrouw langs geweest, zij is ook nooit bij mij thuis geweest. Dit was gewoon de eerste keer dat ik bij haar langs ging. Gewoon een sociaal bezoek.”

Over de rooie

De (ex)-vriend van de dame ging in elk geval over de rooie. “Ik was daar en hij zat kennelijk in zijn andere woning de beelden te kijken en zag dat er iemand aan de deur kwam. Ik had mijn jas nog niet uitgedaan of er werd aan de deur gebonsd en getrapt en geschreeuwd, van: ‘Doe open! Wie is die man binnen?!’ Die vrouw zei door de deur: ‘Houd je rustig, dit is gewoon een kennis die ik heb uitgenodigd. Er is niets aan de hand.’”

De situatie dreigde te escaleren. “Het leek erop of hij de deur eruit zou trappen en de dochter van de vrouw lag boven te slapen. Daarom deed ze maar open. Zo heeft hij zich toegang verschaft. Hij stoof de kamer binnen met een betonschaar in zijn handen. Er ontstond een lange scheldkanonnade waarbij de voornaamste scheldwoorden kanker, fuck en fucking waren.”

Media

Uiteindelijk belde Makan G. de politie. “Hij heeft de politie gebeld, want hij vond dat ik verwijderd moest worden. Hij ging ook tekeer tegen de politie. Hij wilde dat allemaal filmen. Later heeft hij dat naar alle media in Nederland gestuurd om mij in een kwaad daglicht te zetten, terwijl ik daar gewoon op bezoek kwam en uitgenodigd was.”

Het vervelende is dat hij alle beelden stuurt naar de media, dat zijn naam daar niet in wordt genoemd en zijn rol en agressiviteit, maar het is vooral smikkelen en smullen dat ik daar toevallig sta. Normaal had ik dit genegeerd, maar ik vond het nu wel tijd worden om even te zeggen hoe het echt zat.”

Reactie Makan G.

Makan G. gaf later in de uitzending een schriftelijke reactie: “In november 2015 hebben mijn vriendin en ik een incident gehad. Later is dit voor de rechter gekomen, maar daar heeft mijn partner onder ede aangegeven de aangifte terug te trekken. Tot zaterdag had ik gewoon een relatie met mijn vriendin. Ik wil ook duidelijk maken dat ik zaterdag irritant deed met mijn telefoons omdat ik Peter R. de Vries weg wilde jagen.”

De Vries: “Dat is een heel rare uitleg. Hij was buitengewoon agressief. Hoezo bepaalt hij dat ik op moet kankeren uit zijn huis, zoals hij dat steeds zei?

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen