Leo Blokhuis vindt Voetbal Inside seksistisch

Geplaatst op vr 28 apr 2017 om 10:23

Leo Blokhuis, de muzikale metgezel van Matthijs van Nieuwkerk, vindt het RTL 7-programma Voetbal Inside soms iets te seksistisch. Dat laat de popprofessor blijken op Twitter. Voetbal Inside besteedde woensdag op Twitter aandacht aan het feit dat Anouk Hoogendijk na dit seizoen stopt als proefvoetballer. Het Wilfred Genee-programma plaatste op zijn twitteraccount een uitdagende foto van Hoogendijk met daarbij de tekst: “CHICKPICK: Nederlands mooiste voetbalster stopt! 😱

Een begeleidende link naar de VI-site leidt tot een pagina waar een heleboel foto’s van Hoogendijk onder elkaar zijn gezet, maar die niets te maken hebben met voetbal. “Om onszelf een beetje te troosten hier de allerbeste kiekjes van de geweldig mooie Anouk Hoogendijk.

Om Hoogendijk op Twitter slechts ‘Nederlands mooiste voetbalster’ te noemen, vindt Blokhuis een beetje overdreven. “Dat is Anouk Hoogendijk, maar Voetbal Inside, relevanter is ‘Nederlands beste voetbalster’ en dan wat clipjes met pracht-acties in plaats van prachtfoto’s.

Op deze manier neemt VI ook geen afscheid van mannelijke voetballers, aldus Blokhuis. “Kom op zeg, vrouwenvoetbal is topsport. Heb nooit afscheid van een mannelijke voetballer aangekondigd gezien. Jammer dat je stopt Anouk.

Foto: NTR
16 Reacties op “Leo Blokhuis vindt Voetbal Inside seksistisch”


 1. OFF TOPIC

  man zonder enig gevoel voor humor- beetje triest

 2. J

  Logisch dat VI het zo doet.

  Want dat hele vrouwenvoetbal is van zo’n belabberd niveau (i.t.t. bv vrouwenhockey) dat het werkelijk helemaal niks met topsport te maken heeft.

 3. Robert

  Lekker weer even een muziekje opzetten Leo, heb je wat te doen.

 4. David

  Een beetje seksisme, is dat zo erg?

 5. Ron

  Het hoort bij de sfeer van het programma; ‘kroegpraat’. Tja, als je er niet tegen kan is er altijd nog Studio Voetbal met partijdige/vooringenomen ‘analisten’ die een hoop roepen maar eigenlijk niets zeggen. Het is maar wat je keuze is…

 6. Jan

  Leo Leo Leo….

 7. magere marc

  Dit noemt men een compliment leo.

 8. Koos

  Dat hij met mister autocue iets presenteert zegt mij al genoeg over deze Leo.
  Ik weet gelukkig niet wie het is en dat wil ik graag zo houden

 9. Johan

  Wie is Leo Blokhuis dan? Gewoon lekker kijken naar studio voetbal dan (gaaap).

 10. achtmet

  vermaak jij je maar met Tommetje ehhh ehhh Egberts .

 11. tinus vlug

  die leo ??
  ik ken m niet,
  maar t lijkt me een echte zuurpruim,
  ze zeggen niet ; nederlands beste voetballer,
  ze zeggen ; nederlands mooiste voetballer,
  en mooie mannen heb je niet,[ zegt mn buurvrouw]
  of t zijn homo”s;
  tja, en die willen ze bij t voetbal niet,

 12. BB

  Dit is pas seksistisch, Philippe Geubels wil zich door Amalia laten pijpen in Beste Kijkers gisterenavond op RTL4. Kan toch niet!!!! Linkje: https://www.rtlxl.nl/?&_ga=1.234980358.62652332.1490713791#!/beste-kijkers-345462/4826b46e-5bf5-3ed5-9fee-6a4aee859747

 13. Robbert

  Ik kijk toch liever naar 11 vrouwen die voetballen, dan naar 11 mannen die een wanprestatie leveren. Dan kan het voetballen niets zijn, maar dan is het kijken nog wel interessant.

 14. Lies

  Maar de Rolling Stones vol trots aankondigen met ‘Lets spend the night together’ en vertellen dat deze tekst aangepast moest worden? Zij waren ook seksistisch maar ontzettend muzikaal???

 15. E. Hartsma

  Toen Leo muzieksamensteller was haatte hij synthesizers en drumcomputers “muziek uit een doosje”, laatst zag ik hem in een programma over deze apparaten waarin hij de “pioniers” die ze gebruikten verheerlijkte.
  Hij heeft overal verstand van.

 16. Lou

  Als er een wereld bol staat van seksisme is het de (pop)muziekwereld wel. Bijna elke songtekst is een dubbele bodem. Deze nepprofessor zwetst uit de nek!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.