Leo Blokhuis vindt Voetbal Inside seksistisch

Leo Blokhuis, de muzikale metgezel van Matthijs van Nieuwkerk, vindt het RTL 7-programma Voetbal Inside soms iets te seksistisch. Dat laat de popprofessor blijken op Twitter. Voetbal Inside besteedde woensdag op Twitter aandacht aan het feit dat Anouk Hoogendijk na dit seizoen stopt als proefvoetballer. Het Wilfred Genee-programma plaatste op zijn twitteraccount een uitdagende foto van Hoogendijk met daarbij de tekst: “CHICKPICK: Nederlands mooiste voetbalster stopt! 😱

Een begeleidende link naar de VI-site leidt tot een pagina waar een heleboel foto’s van Hoogendijk onder elkaar zijn gezet, maar die niets te maken hebben met voetbal. “Om onszelf een beetje te troosten hier de allerbeste kiekjes van de geweldig mooie Anouk Hoogendijk.

Om Hoogendijk op Twitter slechts ‘Nederlands mooiste voetbalster’ te noemen, vindt Blokhuis een beetje overdreven. “Dat is Anouk Hoogendijk, maar Voetbal Inside, relevanter is ‘Nederlands beste voetbalster’ en dan wat clipjes met pracht-acties in plaats van prachtfoto’s.

Op deze manier neemt VI ook geen afscheid van mannelijke voetballers, aldus Blokhuis. “Kom op zeg, vrouwenvoetbal is topsport. Heb nooit afscheid van een mannelijke voetballer aangekondigd gezien. Jammer dat je stopt Anouk.

De tweet ziet u hier.

Foto: NTR

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen