Jesse Klaver walgde van reclameblokken in RTL-debat

Jesse Klaver vond het afschuwelijk dat de politieke debatten van RTL 4 werden onderbroken door reclameblokken. Dat zei de GroenLinks-leider vrijdagavond in De Wereld Draait Door. RTL 4 bracht in aanloop naar de Kamerverkiezingen twee debatten op de buis: het RTL Rode Hoed Debat en het Carrédebat. Het was prima georganiseerd, maar aan de reclames kon Klaver maar moeilijk wennen. “Het moeilijke aan die debatten bij RTL 4 – wat ik goede debatten vond – zijn de reclameblokken.”

Die reclameblokken verpesten volgens Klaver alles. “Je wil in een flow zitten en zo’n debat doen, maar ineens heb je dan vijf, zes, zeven minuten om niks te doen. Dat is echt de horror, vond ik.

De RTL-debatten kregen veel kritiek, maar niet om de reclameblokken. Critici vonden vooral dat de debatten te veel uit soundbites bestonden en de inhoud te weinig aan bod kwam.

Aangezien er zo weinig spreektijd was, oefende Klaver van tevoren goed op oneliners: “Bij dit soort debatten heb je 30 seconden om je pitch te maken. Het fijnst is als je even kunt praten om naar je punt toe te gaan, maar als je na 30 seconden nog niet klaar bent, wordt het gewoon afgekapt.

Recentelijk haalde Klaver ook al uit naar Netflix.

Foto: VARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen