‘Hoofddoek hoort niet thuis in De Wereld Draait Door’

Geplaatst op vr 14 apr 2017 om 15:32

Guido den Aantrekker, baas van de Story, ergert zich eraan dat Matthijs van Nieuwkerk gisterenavond een gast met hoofddoek aan tafel had. Dat laat hij weten op Twitter. Lamyae Aharouay, een van de stemmen van BNR’s ochtendshow, zat samen met schrijver Jeroen Smit aan tafel om te vertellen over de Oscars voor de Amerikaanse journalistiek en literatuur: De Pulitzer Prizes. Aharouay is moslima en draagt een hoofddoek, maar Den Aantrekker ziet die liever niet op televisie.

Den Aantrekker zag de hoofddoek in De Wereld Draait Door en stoorde zich er direct aan. “DWDD promoot vrouwenonderdrukking. Gekte. Daarbij: houd je religie privé”, twitterde hij.

Het leverde hem direct een storm aan kritiek op. “Hartverwarmend, al die goedmensen die het opnemen voor religieuze vrouwenonderdrukking op tv. Hoor overigens van niemand een pro-argument”, reageerde de Story-baas.

Vooral BNR-dj Thomas van Groningen sloeg aan op de tweet van Den Aantrekker, maar daar had de Story-baas geen boodschap aan: “Misschien moet je je eens verdiepen in religieuze symboliek voordat je wat zegt om je collega een goed gevoel te geven.

Van Groningen stuurde direct een Twitter-bericht naar Story-uitgeverij Sanoma met de vraag waarom zij iemand in huis hebben ‘die er openlijk op los discrimineert’. Den Aantrekker: “Waar exact zit het discriminerende deel van mijn tweet? Leg even uit.

Van Groningen: “Het deel dat iemand met een hoofddoek niet aan tafel mag bij een talkshow. Of, interpreteer ik je tweet verkeerd?

Den Aantrekker: “Ja – dat schreef en bedoel ik ook niet. Hoofddoekjes = opgelegd aan vrouwen. Waar of niet? Ik vind dat je dat niet moet promoten op tv. Dat lijkt me geen discriminatie. Ik vraag geen verbod; is ook niet aan mij. Is slechts een mening. Je bent misschien iets te betrokken.

Van Groningen: “Dus iemand met een hoofddoek hoort niet op tv?

Den Aantrekker: “Lees nou even goed: ik vind dat je religieuze symboliek, die mensen onderscheidt van elkaar, niet moet promoten op tv. That’s it. Mag dat?

Van Groningen: “Maar wat bedoel je nou met ‘niet promoten’? Is iemand die een hoofddoek draagt interviewen hetzelfde als promoten?

Den Aantrekker: “Niet naar de letter, maar promotie in de zin van er gelegenheid voor geven. Mijn (vrijheid van) mening(suiting) is: houd je religie privé.

“Ik ben tegen elke publieke vorm van religie. Houd het privé, dan kunnen we ons focussen op wat ons bindt. Ik respecteer jouw mening ook – doe dat dan ook bij mij. Lijkt me fair. Mooi discussieonderwerp voor BNR. Een goede nacht.

Uiteindelijk heeft Den Aantrekker zijn eerste tweet verwijderd.

Foto: VARA
46 Reacties op “‘Hoofddoek hoort niet thuis in De Wereld Draait Door’”


 1. Mark

  Kijkcijfer-man René droeg altijd een pet. Kun je ook wel zeggen… Sylvana heeft er ook wel eens gezeten met de gekste dingen aan. Wat een dom nieuws.

 2. Roddeltante

  Guido? Is dat niet die man die in zijn boekje twee jaar geleden heeeeel hard riep dat hij nooooit meer voor de roddelbladen wilde werken? Ja die Guido. Met niet een klontje maar een hele berg boter op zijn hoofd. Dan ben je toch ook niks waard? En andere mensen maar de hele dag tot de orde roepen op twitter en in dat domme blaadje van hem. Gladjakker.

 3. Jubbetje

  Guido jij durft tenminste te zeggen wat anderen denken. 👍

 4. Salomon

  jetzt geht los !

 5. Annoniemus

  Guido den Aantrekker wie is dat, leven en laten leven Guido

 6. Annoniemus

  Jubbetje er zullen ook wel mensen zijn die zeggen Jubbetje wat zie eruit trek een wat anders aan maar daar gaat niemand over dat beslis je zelf.

 7. b

  Raar mannetje .

 8. Hans71

  Ze is goed geïntegreerd Guido en is bovendien een geweldige journalist voor Brn!

 9. ik durf dit te zeggen

  Liever een vrouw met een hoofddoekje dan zo’n vrouwelijke bodybuildster, want dat moet tegenwoordig van links, dat vrouwen zo veel mogelijk op mannen gaan lijken.

 10. Annabella

  Mee eens, hoofddoek draag je maar thuis. Heb genoeg van dat dominante gedrag vanuit de islam, de religie van vooral geen vrede maar van intolerantie, h*mo- en J*denha*at en ongelijkwaardigeid.

  Ook in de winkels geen hoofddoeken meer achter de kassa etc. ik voel me gewoon niet prettig/veilig bij deze mensen meer en dat mag ik vinden en nee ik ben geen racist, ik ben wel een realist.

 11. Annabella

  Mee eens. Ik heb ook genoeg van die hoofddoeken achter bijvoorbeeld de kassa. Geloven doe je maar thuis. Ik wil door een neutraal persoon (altans het uiterlijk) geholpen worden.

 12. René

  Ze is blanker dan Wilders.

 13. Wendelien

  Guido, waar slaat dit op? En als iemand een kruisje aan een kettinkje om zijn nek heeft, zou je dit dan ook zeggen? Kom op zeg. Er wonen moslims in Nederland. Deal with it.

 14. Militant atheïst

  Joden, Katholieken, grieks orthodoxe en moslims zijn één pot nat!

 15. vd Meers

  Annabella, ik wil dat jij in vervolg een bloemetjesjurk aantrekt. Stom he? Ja precies, ik moet me niet met jou bemoeien en jij niet met wat anderen aantrekken.

 16. Eng mannetje

  Doodmoe wordt je van die mensen die uit ‘het geeft mij zo’n goed gevoel over mijzelf”-mentaliteit tweets gaan sturen naar werkgevers. Eng mannetje Thomas van Groningen.

 17. Krezus Jistus

  Ik heb haar gezien. Die hoofddoek zat heel ongemakkelijk, ze frummelde er de hele tijd aan. Zal wel zijn gaan zweten onder de tv-lampen. Maar ja, dat moet ze zelf weten, al zet ze een vergiet of een bloempot op haar hoofd.

 18. Eva

  Een bericht sturen naar iemands werkgever, heel veel laffer en kwalijker kan ik het het niet vinden. Wat ben je dan een ongelooflijke vieze verrader/verklikker! Gatverdamme!!

 19. JasperV

  Als je vindt dat ieders mening moet worden gerespecteerd, respecteer dan ook de mening dat iedere vorm van religieuze symboliek privé is en niet thuishoort in de openbare ruimte. Overigens vond ik dat ingepakte hoofd geen gezicht, maar dat is iets anders en mag toch wel gezegd worden?

 20. Courtney

  Ik heb bij DWDD vaak zat mensen gezien met een kruisje aan hun ketting. Reageerde die Den Aantrekker toen ook zo, of is hij selectief verontwaardigd?

 21. Pieter

  In de jaren 50 liepen de Nederlandse vrouwen ook met een hoofddoek als ze naar SIMON DE WIT gingen kijk maar naar toen was geluk heel gewoon
  en nonnen waren ook gekleed in zwarte kledij, een soort boerka maar dan moderner en niemand die er wat van zei !!

 22. Krang

  @Jubbetje

  M.a.w. die anderen, waaronder jij, zijn te schijterig om het zelf te zeggen.

 23. Meneer van Beheer

  We leven hier niet in Saudi-Arabië met een religieuze politie! Kijkt hij ook of iemand een kruisje of davidsster draagt?

 24. Huib

  Door alle leed veroorzaakt door moslims is het logisch dat mensen het onprettig vinden om iemand te zien praten met een islamitische vlag om haar hoofd.

 25. niels

  Huib, collectief straffen vindt jij leuk hè?

 26. bart

  ik vond haar voornamelijk lief

 27. JM

  Leven en laten leven staat hierboven ergens.
  Alleen jammer dan dat onze islam broeders/zusters hier héél anders over denken.

  Ook wat mij betreft; hoe minder van die hoofddoeken of rare baarden aan de praattafels van de talkshows hoe beter!

 28. Ellen

  @Meneer van Beheer Die stelling is te verdedigen. Echter, als je het van dichtbij meemaakt is het wel andere koek. Als je zus opeens een hoofddoek gaat dragen, of het andere uiterste, plotseling denkt dat het cool is om een “wilde meid” te zijn dan kijk je er heel anders tegenaan.

 29. Jubbetje

  @ Krang
  Door met hem eens te zijn zeg ik het eigenlijk ook.!

 30. Anouk Smullers

  Vreselijk om te zien. Die vrouw hoort niet thuis op tv.

 31. Japio

  Haatzaaien noem ik dit. Kwaadaardig soort .

 32. Greet

  Waarom zit een toiletschoonmaakster in DWDD?

 33. Peter

  En wat ik gisteren al zei…….

  Sylvana Simons zit dus WEER bij Pauw!!

  Wat een naar clubje npo is het toch ook :-(((

 34. VanDer

  Als een religieuze met hoofdoek mag, dan ook vrouwen die hun heilige kruis open en bloot op tafel mogen leggen.

 35. anoniem

  Tja, dat veel Nederlanders m.b.t. vrouwenonderdrukking niet de hand in eigen boezem steken, maar een zondebok zoeken. Is typerend voor ons volkje..

 36. Anoniem

  Zo een hoofd doek is een uitvinding van de moslim man zodat andere mannen hun vrouw niet kunnen begeren, en toch lopen ze met strakke broeken rond en 3 kilo make up. De zgn moslim uit te hangen.de islamisering van nederland is een feit. Kijk maar naar het pasen discussie. Deze mensen blijven broeden. Het straatbeeld veranderd. Holland je verliest de identiteit.

 37. Annoniemus

  Groot gelijk Guido den Aantrekker , typisch DWDD om dit te doen als of ze begaan zijn moslims !

 38. Henk II

  “Houd je religie privé.” Dus die Den Aantrekker kennen we ook al járen van zijn protesten tegen de NCRV, EO en KRO, die twittert er vertoornd op los zodra de dalai lama of de Paus op tv komt, haalt eigenhandig de kerstboom uit de school van zijn kinderen en verbrandt die op schoolplein, is pro-Zwarte Piet, maar anti-Sinterklaas (immers bisschop) en negeert met zijn blaadje The Passion totaal. Of nee, natuurlijk doet hij dat niet: hij twittert dit soort dingen alleen als het om moslims gaat. Niet verrassend dat Wilders juist dit blaadje uitkoos om een interview aan te geven.

 39. F'iscadel

  Hij heeft groot gelijk!!!!!!

 40. Joep

  Hoofddoeken horen nu eenmaal thuis in Nederland, net als hand in hand lopende homoseksuelen en lesbiennes.

 41. Wolf

  Wat een armoedig gezicht ,die ouwe lappen om de kop om een ideologie .Het is GEEN religie punt uit. Er wordt een pedofiel aanbeden door die lui. Ze moorden er maar op los en dat noemen goedmensjes een religie. Ze moeten de toorn Gods maar eens voelen.

 42. Annoniemus

  Joep 8.47 Wat de hoofddoeken ons gebracht hebben weten we inmiddels, onrust in de samenleving en mensen die tegen over elkaar staan .

 43. Roger

  Ongelofelijk hypocriet van links dat Zwarte Piet verboden moeten worden, maar een religieus symbool van vrouwenonderdrukking aangemoedigd wordt.

 44. Francisco van Jole

  Hey, wat leuk dat iedereen van joop.nl hier ook zit!

 45. toxilogic

  Het probleem met moslims is dat ze zich gedragen alsof ze in de woestijn wonen! Daar is die ‘hoofd doek een uitermate functioneel deel van de vrouwenkledij, het houdt hun haar schoon in een regio waar je dat niet zomaar kan wassen. De reden waarom moslims geen alcohol mogen ..omdat het in die hitte snel naar je hoofd stijgt, waarom ze geen varkensvlees mogen.. omdat het veel sneller bederft in die hitte en dus al door de Joden als onrein werd gezien wat de moslims hebben overgenomen. Kortom die moslims leven niet alleen alsof in het verleden maar ook alsof ze nog steeds in die hete zandbak wonen. Wilders zou bij mij en vele anderen veel beter scoren als hij daarop bleef hameren.

 46. Joop55

  Ik zou haar doen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.