Hart van Nederland gaat ook overdag uitzenden

Geplaatst op vr 28 apr 2017 om 10:56

Het tv-programma Hart van Nederland gaat ook overdag uitzenden. Vanaf 1 mei, aankomende maandag dus, worden er elke dag drie bulletins online geplaatst. Dat meldt Marlayne Sahupala in de eerste ‘Hart Update’. De Hart Update volgt na de soortgelijke Show Update van de collega’s van de andere SBS 6-rubriek Shownieuws. Op die manier wil het programma zijn online bereik vergroten. De bulletins die op internet worden geplaatst, worden niet uitgezonden op televisie.

Sahupala legt uit: “Vanaf 1 mei is Hart van Nederland niet alleen om 18.00 en 22.30 uur op tv te zien, maar ook elke werkdag minimaal drie keer per dag online met korte uitzendingen om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur ben je in één klap op de hoogte van het belangrijkste nieuws van dat moment.”

Naast de Hart Updates ga je natuurlijk ook naar Hartvannederland.nl, de app en onze Facebook-pagina voor de laatste nieuwsvideo’s.”

Hart van Nederland: waar je ook bent, we zijn er altijd.”

De eerste Hart Update kunt u hier bekijken.

Foto: SBS
7 Reacties op “Hart van Nederland gaat ook overdag uitzenden”


 1. Laurens

  Ik had liever de stap gezien dat het programma iets meer inhoudelijk werd. Zonde dat ze dit niet uitzenden, desnoods om 17.00 uur om de kijkers vast te houden richting de vooravond!

 2. mix

  @Laurens Het had inderdaad beter geweest (misschien wordt er nog iemand wakker deze zomer bij SBS) om het programma uit te breiden met o.a. ook buitenlands nieuws.

 3. Tim20 MJ

  Ze hebben het een jaar of 2 geleden geprobeerd met een meer inhoudelijke insteek. Dit was tegelijkertijd met de nieuwe studio. Er kwamen hardere onderwerpen (minder boom-in-kat nieuws) met meerdere verslaggevers ter plaatse en er waseen duidelijkere scheiding tussen Hart en Shownieuws. De kijker liet het echter afweten bij de nieuwe opzet. Toen hebben ze in alle paniek zowel Hart als Shownieuws teruggedraaid naar hoe het altijd was, wat betekende dat Hart van Nederland weer de iets kneuterige nieuwtjes brengt. Zonde, denk ik, maar blijkbaar is dit wat het SBS-publiek wil. Voor het harde nieuws is er de NOS of RTL, dus een nieuwsprogramma met buitenlands nieuws lijkt me onverstandig. Denk dat de nieuwe aandeelhouder daar anders over denkt en iets zal proberen à la NSE, het is voor SBS te hopen dat dit niet het einde van HvNL en Shownieuws betekent.

 4. Laurens

  @Tim20MJ;
  Ik denk dat dit ook mede door de uitvoering kwam.
  Het werd hip en flitsend (letterlijk door die flitslampen).

  Qua look en feel moet het meer richting Editie NL.
  Als er iets in het buitenland gebeurt, nemen ze contact op met iemand die er woont/vakantie viert.
  Zoek er nog 2 dames bij en laat de presentatrices ook het land in gaan voor reportages.

 5. mix

  @Tim20mj Dat sloeg niet aan omdat het er totaal anders uit zag en de vaste gezichten ineens waren verdwenen. Dat pikte de kijker terecht niet. Een nieuw breed nieuws programma van 2x per dag een uur met wereldnieuws, regionieuws, shownieuws, sportnieuws, crime en royalty zal zeker wel aanslaan. De centrale presentatie door dames van Hart van Nederland. Voor de verschillende onderdelen schuiven deskundigen aan. Het programma moet een een beetje een regionale uitstraling houden vanuit een iets grotere studio.

 6. mix

  @Laurens Ook een goed idee om in het programma te doen inderdaad. Het moment om er mee te starten is deze zomer. Ik verwacht dat Editie.nl later dit jaar gaat verdwijnen en Boulevard een kwartier naar boren gaat.

 7. Anonymous

  Zolang ze met onzin als Hart van NL komen en niet met echt nieuws kun je die zender niet serieus nemen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.