AD, Telegraaf en Volkskrant hinten op overstap Linda

Foto: SBSHet AD, De Telegraaf en de Volkskrant zien een overstap van Linda de Mol van RTL 4 naar SBS 6 als een serieuze optie nu haar broer John de Mol volledig eigenaar wordt van SBS. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. De kranten pakken groot uit met het nieuws dat De Mol voor de derde keer in zijn leven zenderbaas wordt: na Sport7 en Talpa/Tien zwaait hij nu de scepter over SBS. De Mol zou niet alleen uit zijn op overstappende sterren, maar ook op het verhuizen van Talpa-shows als The Voice.

Alleen de Volkskrant heeft De Mol vandaag op de voorpagina gezet. Hij siert de eerste pagina met een grote foto met daarbij de tekst ‘Wat bezielt John de Mol?’.

De Volkskrant speculeert in het artikel ‘Voor eerzuchtige De Mol past SBS in streven naar Media City’ (via Blendle) volop over waarom De Mol SBS koopt. “Kenners vragen zich af wat De Mol bezielt. Wat ziet hij in een kwakkelende zendergroep, in een tijd waarin het traditionele, rechtstreekse tv-kijken onder druk staat?

Inhoudelijk gaat er volgens de krant niet veel veranderen bij SBS. Maar: “Net als in 2011 zijn de ogen gericht op zus Linda de Mol, al jaren de publiekslieveling van RTL4. Destijds bleef ze haar zender trouw. Wel verlengt ze haar contract steeds maar met twaalf maanden, omdat ze ‘niet houdt van wegen die al lang geplaveid zijn’, zei ze twee jaar geleden tegen de Volkskrant. Haar manager Xenia Kasper reageerde maandag niet op meerdere verzoeken om een reactie van Linda de Mol.

AD

In het AD (via Blendle) wordt het kopen van SBS door Quote-journalist Mark Koster omschreven als het kopen van de Titanic. Op de vraag waarom hij het dan toch doet, antwoordt Henk Burgerhout van mediabureau Head to Head: “Het mislukken van zijn zender Tien zit hem nog steeds dwars. Los van dat hij een briljant zakenman is, wil hij bewijzen dat hij een zender kan runnen.

Oud-RTL-baas Fons van Westerloo geeft in de krant aan dat hij denkt dat De Mol bekende Talpa-formats van RTL naar SBS wil verhuizen, zoals The Voice of Holland. “Waarom niet. Het is toch gek als je 100 procent eigenaar van SBS bent en zo’n groot programma bij de concurrent laat zitten?

Ook het AD stipt aan dat Linda de Mol eerder wel overstapte naar Talpa/Tien. Van Westerloo denkt dat RTL nu ook op aflopende contracten moet passen: “Als ik de baas van RTL was, zou ik wat slapeloze nachten hebben.

De Telegraaf

Van Westerloo komt ook in het woord in De Telegraaf. Ook daarin waarschuwt hij RTL om op aflopende contracten te letten. “Een van de namen die worden genoemd, is die van De Mols eigen zus Linda”, weet De Telegraaf. “De televisiester, nog altijd een kijkcijferkanon bij RTL 4, beschikt over een contract dat nog slechts een dik jaar doorloopt.

Eerder verliet zij de TROS toen John zijn eigen zender Tien opzette. Volgens haar management is het evenwel ’voorbarig om nu al te zeggen hoe het straks verder zal gaan’.

De Mol strijdt ondertussen ook nog om het eigenaarschap van De Telegraaf. “In de strijd om de uitgever van deze krant ligt hij ver achter op een consortium van Mediahuis en VP Exploitatie“, merkt de krant op (via Blendle).

Maandag maakte Sanoma bekend dat het zijn belang van 67 procent in Sanoma verkoopt aan Talpa, dat nu al 33 procent van de aandelen in handen heeft.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen