Zoon Pieter Jan Hagens wil RTL-reporter worden

De zoon van EenVandaag-ster Pieter Jan Hagens wil graag een van de reporters van RTL Nieuws worden. Dat vertelt de presentator in een interview met NCRV Gids. Zijn kinderen treden in zijn voetsporen. “Sam zit nu bij RTL Nieuws en zijn droom is daar verslaggever te worden. En Suzie is naast journalist ook een goede fotograaf. Zij is meer van het langebaanwerk. Het is interessant te volgen hoe die twee het aanpakken, ik zit er met mijn neus bovenop en hoor goede dingen over ze.

Als geen ander kan Hagens zijn kinderen gerichte adviezen geven. “Een van de leuke dingen van het ouder worden is dat je ervaring hebt en het wordt gewaardeerd als je daarover vertelt. Ook jonge collega’s vragen soms of ik met ze wil sparren.”

Mijn advies is altijd: laat je nooit wijsmaken dat iets niet gaat lukken of dat het té moeilijk is. Zelf heb ik daar best last van gehad. Veel mensen zien beren op de weg. Als je het leuk vindt en bereid bent om te leren komt het goed.

Zelf is Hagens inmiddels 60. Is het geen tijd om aan zijn opvolging te denken? “Daarvoor is het nog veel te vroeg. Ik wil dit werk nog lang blijven doen. Wat ik nu doe is heel fijn; de combinatie van EenVandaag en Buitenhof als vaste ankers in mijn werk en dan zo’n geschiedenisprogramma erbij.”

Mijn hele leven heb ik al het gevoel dat er geen leukere baan is dan deze. En ik ben nog steeds gemotiveerd.

Foto: Avrotros

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen