Vertrokken KRO-NCRV-baas: ‘Trots op strikken Jinek’

Taco Rijssemus, die vorige maand na negen jaar stopte als mediadirecteur bij KRO en daarna KRO-NCRV, is het meest trots op het binnenhalen van Eva Jinek bij de omroep. Dat laat hij blijken in NCRV-gids. Als hij wordt gevraagd naar waar hij het meest trots op is, komt Jinek als eerst in hem op. “Ik kan er hooguit iets uitlichten, want KRO-NCRV heeft zoveel prachtige programma’s. Ik noem Jinek, omdat de VARA vijf jaar geleden binnen de NPO het monopolie had op het leveren van talkshows.”

Dat is nu wel anders, aldus Rijssemus. “We trokken Eva Jinek aan en na allerlei ups en downs verslaat Jinek nu zowel RTL Late night als Pauw.”

Maar Jinek is niet het enige waar hij trots op is. “Ik ben ook trots op programma’s waarmee we zaken op de maatschappelijke agenda zetten, zoals Hij is een zij dat doet met transgenderschap.”

Hij heeft KRO-NCRV dus op een hoogtepunt verlaten. “KRO-NCRV bevindt zich momenteel in een enorm succesvolle fase. Voor mij is dit een goed moment om in een andere omgeving te gaan werken, zodat ik word uitgedaagd om nieuwe dingen te leren.”

Nu is Rijssemus algemeen directeur van IDTV. “Ik vind het interessant en spannend en ik heb er heel veel zin in.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen