VARA staat volledig achter Okkie-avond

De VARA staat er volledig achter dat zowel De Wereld Draait Door als Pauw dinsdagavond een interview hadden met oud-crimineel Octave ‘Okkie’ Durham, die in 2002 twee doeken uit het Van Gogh Museum stal. Dat laat de omroep weten aan het AD. Veel kijkers ergerden zich dat de VARA Okkie zo’n groot podium gaf, vooral omdat hij geen spijt heeft van de diefstal. “Pauw en DWDD voeren allebei het gesprek van de dag. En dat was Okkie. Zowel nationaal als internationaal“, stelt de omroep.

Pauw had ervoor kunnen kiezen om na Okkie’s optreden in De Wereld Draait Door iets anders te gaan doen. Dat heeft eindredacteur Herman Meijer ‘zeker overwogen’. “Maar we hadden ook de directeur van het Van Gogh museum die voor het eerst de man ontmoette die ‘zijn’ schilderijen had gestolen. Dat gaf het toch een relevantie. Het was een uniek iets.’’

Meijer vindt het ook terecht dat Okkie zo’n groot podium kreeg. “Het is alleen al interessant te horen hoe iemand die zoveel mensen schade heeft aangedaan, die luchthartigheid kan hebben.”

Ja, het was inderdaad veel Okkie. Het was een beetje Baron von Munchhausen-televisie. Maar wij wisten er toch iets bijzonders van te maken.’

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen