SBS 6 gaat Dokter Tinus afwisselen met 800 Woorden

Geplaatst op do 30 mrt 2017 om 9:44

SBS 6 komt met een nieuwe dramaserie. De hoofdrollen in 800 Woorden zijn weggelegd voor Daniël Boissevain, Hanna Verboom, Nyncke Beekhuyzen en Tamara Brinkman. Dat meldt zenderbaas Karin de Groot vandaag in De Telegraaf. De Groot hoopt dat 800 Woorden een kijkcijferhit wordt. “We hopen dat dit een tweede Dokter Tinus wordt. Nee, het is niet de opvolger, we willen de series afwisselend uitzenden. In Australië was het eerste seizoen een groot succes.”

Net als de SBS 6-serie Celblok H is 800 Woorden gebaseerd op een Australische serie. “Het is nog even afwachten of daar een tweede reeks komt, maar we zouden er ook zelf verder mee kunnen gaan.

De serie gaat over krantencolumnist Sjors Mulder (Boissevain), die na de dood van zijn vrouw van Amsterdam naar Zeeland verhuist. “Zijn column mag nooit langer zijn dan 800 woorden en daardoor vallen er wel eens wat nuances weg. Daarmee jaagt hij regelmatig de dorpsbewoners tegen zich in het harnas en ook zijn kinderen.”

Of het niet te veel op Dokter Tinus lijkt? “In tegenstelling tot de wat wereldvreemde dokter is Sjors wel een hele sociale man. Dat hij oudere kinderen heeft, zorgt er ook voor dat deze serie een andere dynamiek heeft.

De producent is IDTV, Johan Timmers en Maarten Treurniet doen de regie en Elle van Rijn heeft de scripts bewerkt. De eerste aflevering moet in het voorjaar te zien zijn.

Het Telegraaf-artikel ‘800 Woorden nieuwe dramaserie SBS6’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS/Elvin
15 Reacties op “SBS 6 gaat Dokter Tinus afwisselen met 800 Woorden”


 1. Anoniem

  Heeft Hanna Verboom hier tijd voor met al die asielzoekers op zolder?

 2. Otto Groeneveld

  Wat is dat nou voor aalgladde? Derde generatie pret-allochtoon. Arrogante rotkop.

 3. Anoniem

  Wat tof

 4. Rik

  Ben benieuwd of Celblok H nog terug komt voor een vijfde seizoen!! Hoop het wel

 5. Ron

  @Rik: ik denk het niet, misschien als on demand serie.

 6. Jantien de Groot

  Ach @Otto iedereen kan toch zien dat deze foto van Daniel gefotoshopt is. heeft hij vast zelf niet voor gekozen.
  En voordat je je verliest in ordinaire scheldpartijen naar deze persoon toe, kan je beter eens Googlen op zijn naam en achtergrond.
  En terugkomend op de inhoud van het MC-artikel; ik ben benieuwd naar deze nieuwe serie.

 7. Chiel

  Klinkt als een leuk idee. Ben benieuwd.

 8. Suomynona

  “Het is nog even afwachten of daar een tweede reeks komt, maar we zouden er ook zelf verder mee kunnen gaan.”

  Karin de Groot is duidelijk goed op de hoogte, maar niet heus. 800 Words heeft namelijk al twee seizoenen achter de rug in Australië, en een derde seizoen is al aangekondigd door de zender daar.

 9. Anoniem

  “Verhuist van Amsterdam naar Zeeland.” Natuurlijk weer Amsterdam! En naar Zeeland? Zie de “moet je die boertjes zien” en “Zeeuwen zijn zuinig” grappen al aankomen.

 10. erfgooier

  Weer een DRAMA serie!!!! Schei toch eens uit.

 11. Pieter

  Het komt mij zeer bekend voor, `’we gaan nog niet naar huis’ uit 2008 van NPO1. Hier verhuisde de vader met kinderen van Amsterdam naar Texel….

  https://nl.wikipedia.org/wiki/We_gaan_nog_niet_naar_huis

  was toen wel succesvol

 12. J

  Ze komen trouwens op 27 mei met een 2 uur durende Voetbalquiz.

  Wel opmerkelijk dat SBS6 dit hele voorjaar niet op zaterdag heeft gezet qua eigen programmering. Alleen de eenmalige Miss Verkiezing op 6 mei en de Voetbalquiz op 27 mei.

 13. J

  Ook met Kim-Lian, of is dat weer een andere serie?
  https://twitter.com/kimlianvdmeij/status/846801826234224641

 14. 5 Uur Show

  Karin de Groot… Ze heeft eerst NET5 later vertrutten en de afgrond in geholpen en is nu weer terug bij SBS6. Bij NET5 paaide ze haar Endemol vriendjes en vriendinnetjes, door waardeloze programma’s te bestellen. Nu gaat ze shoppen bij haar IDTV vrienden en vriendinnen. De management keuzes van Sanoma zijn werkelijk onbegrijpelijk. De stroom directeuren en managers die kwam en weer vertrok spreekt boekdelen.

 15. Anoniem

  ninja
  onder de 500 k

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.