SBS 6 gaat Dokter Tinus afwisselen met 800 Woorden

SBS 6 komt met een nieuwe dramaserie. De hoofdrollen in 800 Woorden zijn weggelegd voor Daniël Boissevain, Hanna Verboom, Nyncke Beekhuyzen en Tamara Brinkman. Dat meldt zenderbaas Karin de Groot vandaag in De Telegraaf. De Groot hoopt dat 800 Woorden een kijkcijferhit wordt. “We hopen dat dit een tweede Dokter Tinus wordt. Nee, het is niet de opvolger, we willen de series afwisselend uitzenden. In Australië was het eerste seizoen een groot succes.”

Net als de SBS 6-serie Celblok H is 800 Woorden gebaseerd op een Australische serie. “Het is nog even afwachten of daar een tweede reeks komt, maar we zouden er ook zelf verder mee kunnen gaan.

De serie gaat over krantencolumnist Sjors Mulder (Boissevain), die na de dood van zijn vrouw van Amsterdam naar Zeeland verhuist. “Zijn column mag nooit langer zijn dan 800 woorden en daardoor vallen er wel eens wat nuances weg. Daarmee jaagt hij regelmatig de dorpsbewoners tegen zich in het harnas en ook zijn kinderen.”

Of het niet te veel op Dokter Tinus lijkt? “In tegenstelling tot de wat wereldvreemde dokter is Sjors wel een hele sociale man. Dat hij oudere kinderen heeft, zorgt er ook voor dat deze serie een andere dynamiek heeft.

De producent is IDTV, Johan Timmers en Maarten Treurniet doen de regie en Elle van Rijn heeft de scripts bewerkt. De eerste aflevering moet in het voorjaar te zien zijn.

Het Telegraaf-artikel ‘800 Woorden nieuwe dramaserie SBS6’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen